23948sdkhjf

Nedskrivning kan gemme Maersk Drilling-pris

A.P. Møller – Mærsk signalerer, at prisen for boreaktiviteterne er omkring 30 mia. kroner, vurderer analytikere

Der er en sammenhæng mellem nedskrivningen på Maersk Drilling og den pris, A.P. Møller – Mærsk forventer at få for boreaktiviteterne. Sådan lyder vurderingen fra flere analytikere ifølge Finans.dk. 

- Jeg tror, det kan være en manøvre for at signalere den pris, de kan sælge for i dag, siger Eirik Røhmesmo, analytiker hos investeringsbanken Clarksons Platou Securities, til Finans.dk. 

Før salget af Maersk Tankers lavede koncernen et lignende nummer, hvor værdien af den investerede kapital for selskabet endte i 1,2 mia. dollar, omkring det beløb, selskabet blev solgt for. 

For Maersk Drillings vedkommende er den regnskabsmæssige værdi godt 4,75 mia. dollar (29,8 mia. kroner) efter den seneste nedskrivning. 

De seneste regnskabstal fra Maersk Drilling, som dækkede tredje kvartal, viste et underskud på hele 1,7 mia. dollars (10,9 mia. kroner).

Årsagen var en stor nedskrivning på nogenlunde samme niveau, 1,75 mia. dollars. Det hænger sammen med, at Maersk Drilling nu er klassificeret som en afviklingsforretning, efter selskabet sidste år blev sat til salg.

Læs mere: Kæmpe nedskrivning trækker Maersk Drilling ned

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094