23948sdkhjf

Tidligere Mærsk-topchef i spidsen for Unifeeder

Nils Smedegaard Andersen bliver bestyrelsesformand for feeder- og shortsea-operatøren

Unifeeder meddeler i dag, at Nils Smedegaard Andersen er tiltrådt som ny formand for bestyrelsen. Han efterfølger tidligere Hapag-Lloyd CCO Jesper Præstensgaard, der fortsætter som næstformand.

Nils Smedegaard Andersen er tidligere CEO for A.P. Møller - Maersk og i dag professionelt bestyrelsesmedlem samt strategisk rådgiver for blandt andet Nordic Capitals fonde. Han er pt bestyrelsesmedlem i BP plc og Unilever samt bestyrelsesformand for Dansk Supermarked.

Rollen i Unifeeder er hans første bestyrelseshverv i logistik- og shippingsektoren, siden han forlod A.P. Møller – Maersk.

- Unifeeder har de senere år væsentligt udbygget sit netværk og styrket sit servicetilbud, og jeg ser frem til at arbejde sammen med ledelsen om at styrke Unifeeder’s markedsposition yderligere ved at etablere tættere relationer til kunderne, videreudvikle servicetilbuddet og gå ind i nye markeder, eventuelt via opkøb og alliancer, siger Nils Smedegaard Andersen i en kommentar til sin nye rolle 

Unifeeders netværk dækker i dag 96 havne i Nord- og Vesteuropa, Middelhavet samt Sortehavet. Udviklingen har været understøttet af opkøb og investeringer i nye shared service centre, regional restrukturering, en række initiativer til at forbedre driften samt fokus på organisk omsætningsvækst, ikke mindst i shortsea-forretningen. 

I 2017 venter Unifeeder en organisk vækst på mere end 10 procent i transportmængderne og en endnu højere vækst i indtjeningen, drevet af stordriftsfordele, høj kapacitetsudnyttelse samt proces- og IT-optimeringer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.257