23948sdkhjf

For 800 millioner fiskefabrik, tak

Carsoe vinder kæmpe ordre i Rusland – flere er undervejs.

Aalborgensiske Carsoe, der har specialiseret sig i udvikling og levering af komplette fiskefabrikker til skibe, har netop underskrevet en kontrakt med Russian Fishery Company.

Ordren, der har krævet to års intenst samarbejde mellem Carsoe i Danmark og USA, har en ramme på mere end 800 mio. kroner og er selskabets hidtil største.

Det bringer med ét Carsoe op på siden af selskabets største konkurrent.

- Vi er blot to virksomheder i verden, der kan levere komplette fiskefabrikker til skibe af den her kaliber, og ordren er en stor sejr for os, fordi den viser, at vi kan samarbejde på tværs af vores selskaber i Danmark og USA. Den er samtidig afgørende for os, da den styrker os væsentligt i forhold til vores nærmeste konkurrent i Norge, siger Mikkel Jacobsen, CEO i Carsoe, og understreger, at den voldsomme udvikling, som Carsoe er inde i, forventes at fortsætte uhindret i de kommende år som konsekvens af ordren.

Fiskefabrikker til super-trawlere
Russian Fishery Company (RFC) som et af de første store russiske rederier har altså underskrevet en kontrakt med Carsoe, der skal levere selve fiskefabrikken til den super-trawler, som RFC har indgået aftale om med et værft i Spanien.

Derudover er Carsoe valgt som leverandør af yderligere seks fiskefabrikker til de næstkommende seks super-trawlere, som kommer til at indgå i RFCs flåde hen over de næste syv år.  

- Den første super-trawler skal bygges på et spansk værft med Skipsteknisk i Aalesund som designer. De næste seks skal bygges på Admiralty Shipyard i Skt. Petersborg, og her har vi også skrevet kontrakt om leverancen, siger Mikkel Jacobsen.

Super-trawlerne af typen ST192, der er en fryse- og fabrikstrawler, er 108 meter lange og 21 meter brede, og den samlede værdi af de syv skibe nærmere sig 37 milliarder rubler, når det sidste skib forlader værftet i Skt. Petersborg.

Skibene skal leveres successivt hen over de næste syv år, hvor de samtidigt erstatter RFCs eksisterende flåde på 12 fartøjer. Hvert af de nye fartøjer kan bearbejde mellem 400 og 500 tons fisk i døgnet.

Carsoe omsatte for 233 mio. kroner i 15/16 og 355 mio. kroner i 16/17. Den russike ordre forventes at bringe Carsoes omsætning tæt på en halv milliard kroner i 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.206