23948sdkhjf

Virksomheder på jagt efter maritime studerende

Selvom udgangspunktet var en lidt kold og grå november morgen i Frederikshavn, var der masser af lys og liv på Martec. Der var Erhvervsdag med en lang række store, mellemstore og mindre, virksomheder.

De deltog i Erhvervsdagen:

Fjordline

Novo Nordisk

Rohde Nielsen A/S

JKS A/S

DESMI

Wärtsila

Hoyer Motors

Danfoss Drives

IGE-XAO Nordic

Cubic

Esvagt

VMS Group

Mærsk Line

Green Instruments

BWT

Bravida

Forsvaret

Aalborg CSP

Ballard Power Systems Europe

Hytek A/S

Migatronic

Nord Elektro

Alfa Laval

OSM Copenhagen

TORM

BK Engineering

Forsvaret

Flådestation Frederikshavn

pBang

Serenergy

- For os er Erhvervsdagen noget helt specielt fordi vi genser mange af de ”gamle” studerende – som nu står og præsenterer deres egen virksomhed og engagerer sig i uddannelsernes fortsatte udvikling – det gør os glade at se hvor godt de klarer sig. Men det primære formål med Erhvervsdagen er, at give vores studerende indblik i de mange karrieremuligheder, deres uddannelse giver adgang til. Samtidigt udbygger dagen relationen mellem industrien og Martec, og vi tager temperaturen på, om virksomhederne er tilfredse med det vores studerende kan, når de kommer ud på arbejdspladserne, siger Martecs direktør, Pia Ankerstjerne, i en pressemeddelelse.

- Vores studerende og elever er eftertragtede af industrien både på land og til søs – og det drøftes lige nu i branchen, hvordan vi får flere unge til at vælge en blå uddannelse. Jeg tror og håber, at dialogen på Erhvervsdagen også bidrager til at sætte en ambition og en fælles retning for rekrutteringsinitiativerne i de kommende år, tilføjer hun.

Projekt skal lokke de unge
En af de ”gamle” studerende som var til stede på dagen, var Jonas Jensen fra Green Instruments.

- Vores motivation for at deltage i dagen er, at tiltrække potentielle praktikanter. Det gør vi, fordi vi ofte oplever, at de kommer med nye indgangsvinkler, samt spændende nye idéer og metoder til at løse et givent projekt. Vi har helt specifikke projekter med, som vi håber, vi kan ”lokke” potentielle kandidater med, eller give de studerende inspiration til deres videre studieforløb, siger han.

Der var bred enighed blandt de deltagende virksomheder om, at de studerende viste et godt engagement, og når man spørger de studerende, tyder det på, at de er på bølgelængde med virksomhederne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297