23948sdkhjf

Ekstra bevilling på vej til Thyborøn Havn og Hanstholm Havn

Ni millioner til oprensningsopgaverne i Hanstholm og Thyborøn Havn

For at understøtte oprensningerne i Hanstholm og Thyborøn havne, vil miljø- og fødevareministeren prioritere en ekstra årlig bevilling på ni mio. kr. til de to havne.

- Regeringen vil prioritere at give Hanstholm Havn og Thyborøn Havn en ekstra bevilling til den fortsatte udvikling af havnene. Begge havne er centrale knudepunkter for det lokale erhvervsliv i Thisted og Lemvig. Det er afgørende, at vi har fokus på fortsat at sikre vækst og udvikling i den maritime sektor. Det er oplagt at støtte de to kommuner, der har bidraget til at sikre, at der kan etableres nye testpladser til prototypevindmøller ved Østerild og Høvsøre, så deres havne fortsat kan udvikle sig og skabe lokale jobs og vækst, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Den foreslåede bevilling skal understøtte havnenes videre udviklingsplaner og bl.a. gå til at afholde udgifter i forbindelse med, at Thyborøn Havn overtager forpligtelsen til at oprense havneområderne samt at staten kan oprense mere sand som følge af, at Hanstholm Havns udvides. 

Det forslås, at der bevilliges fem mio. kroner årligt i 25 år fra 2020 til Hanstholm Havn, hvilket svarer til en merbevilling på 125 mio. kroner til oprensning. 

Vil overdrage opgaven til havnen
Tilsvarende vil regeringen understøtte den videre udvikling i Thyborøn Havn og forslår, at bevillige fire mio. kroner årligt til havnen, idet Thyborøn ønsker at få overdraget oprensningsopgaven i indsejlingen fra 2020. 

- Ved at få en statsligt bevilling til at overtage oprensningsforpligtelsen til Thyborøn Havn får havnen friere rammer til selv at tilrette og drive havne fremadrettet, siger Lemvig Kommunes borgmester Erik Flyvholm (V). 

Forslagene indarbejdes på forslag til finanslov for 2019. Beslutningen om ekstra bevillingerne til Hanstholm Havn og Thyborøn Havn sker i forbindelse med Aftale om etablering af yderligere testpladser til prototypevindmøller ved Østerild og Høvsøre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078