23948sdkhjf

Aarhus Havn skal afprøve ny dansk sikkerhedsopfindelse

En dansk vedligeholdelsesfri og altid synlig redningsstige til havne og kajanlæg er på vej ud på verdensmarkedet. Aarhus Havn er med i den endelige markedsmodningsfase

Farven er skriggul. Den er bygget i hårdfør plast. Og så er den oplyst af solcelledrevet LED-lys om natten. Målet er at redde liv.

Nu skal LifeLadder vise sit værd i forskellige industrielle og bymæssige havnemiljøer – for størstedelen af drukneulykker i Danmark sker i havne. Aarhus Havn er med i testfase som den ene af fire havne. Det skriver Danske Havne i en pressemeddelelse.

- Jeg håber, LifeLadder viser sig at være et fleksibelt system, så stigerne hurtigt kan installeres eller udskiftes, uanset hvordan kajen er udformet. Traditionelle redningsstiger skal ofte produceres efter individuelle mål – især på de gamle kajer – og der kræves det rette mandskab og grej til at håndtere de tunge stiger, siger Allan Ansberg Knudsen.: 

10 styk af den særlige redningsstige vil blive installeret og testet i den østjyske havn.

- Aarhus Havn har tidligere deltaget i udvikling af redningstiger, hvor det var lærerigt at få indblik i de overvejelser, der var gjort i udviklingen af en ny og mere sikker stige. Vores fokus har været synlighed, tilgængelighed og robusthed. Udfordringen er, at der kan være modsætningsforhold mellem disse punkter – eksempelvis øger belysning synligheden, men det skal være en robust lyskilde, da der er hårde påvirkninger i havnemiljøet.

Fakta: LifeLadder

LifeLadder går i produktion i starten af 2018. Redningsstigen bliver produceret i Danmark. Firmaet Port-Safety står bag produktion og salg af LifeLadder.

Foruden Aarhus Havn har også Svendborg Kommune, Helsingborg Hamn og det hollandske sluseserviceringsfirma Mourik indgået aftale om levering af LifeLadder.

Afprøvning af LifeLadder er støttet af Markedsmodningsfonden. 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078