23948sdkhjf

Man Diesel med i italiensk flådefornyelse

NAVAL-MARKEDET: High speed-motorer fra Man Diesel & Turbo godkendt til militært brug efter ordre til det italienske søværn
Da Man Diesel & Turbo i starten af måneden leverede fire gensets ved Fincantieri Muggiano-værftet i Italien, var det et vigtigt gennembrud. Det var nemlig første gang, at motor-koncernens 175D high speed-motor blev leveret til det internationale naval-marked.

De fire gensets, baseret på hver én 1.640 kW 12V175D highspeed-motor, skal om bord på det første af i alt syv multi-purpose patruljefartøjer til det italienske søværn, der skal leveres i perioden 2021 til 2026. Ordren blev indgået november sidste år, og er den tredje inden for kort tid til det italienske søværn.

Man Diesel & Turbo har således også leveret hoved- og hjælpemaskineri til logistik og support-nybygningen ’Vulcana’ samt motorer til et helikopterlandings-fartøj. Endelig har værftet løftet en option på yderligere fire 12V175D-generatorsæt til patruljefartøjsseriens anden enhed.

Støj og vibrationer

Man Diesel & Turbo oplyser, at 175D’eren allerede er i drift i kommercielle fartøjer, men at det er første gang, at motoren er blevet godkendt i en militær konfiguration. Noget, der bl.a. har indbefattet et nyt dobbelt elastisk gummi-ophæng til dels at opfylde strenge vibrationsgrænser, og dels til at øge motorers chok-resistens.

Derudover er to af generatorsættene ekstra lydisoleret til drift i situationer, hvor skibets akustiske signatur yderligere skal minimeres. Motorerne er endvidere udstyret med koncernens eget katalysatorsystem, der opfylder kravene i Tier III.

– Vi er stolte over at bidrage med 175D’eren til den omfattende og ambitiøse modernisering af det italienske søværns flåde. Det tætte samarbejde med Fincantieri og det italienske søværn har været en nøglefaktor for succes, og det faktum, at vi også har fået ordren til det andet af de syv fartøjer, udtaler Lex Nijsen, Head of Four-Stroke Marine, hos Man Diesel & Turbo.

Ud over den aktuelle leverance har Man Diesel & Turbo indtil videre leveret to 20V32/44CR hovedmotorer samt fire 6L27/38 generatorsæt til logistik-fartøjet. Samt to 20V32/44CR hovedmotorer og fire 9L32/44CR generatorsæt til helikopter-fartøjet.

175D’eren blev introduceret i 2014, og kommer i konfigurationer, der samlet dækker spekteret 1.500 til 2.200 kW.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096