23948sdkhjf

Dødsulykker til søs: Minister banker styrelse på plads

Minister beklager og kræver ny praksis for Søfartsstyrelsens behandling af dødsulykker til søs

Det har ikke været godt nok. Der skal strammes op nu. Og alle dødsulykker til søs skal nu undersøges til bunds.

Så klart er budskabet fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) efter et samråd om Søfartsstyrelsens behandling af dødsulykker til søs, skriver Fagbladet 3F. 

- Jeg har bedt Søfartsstyrelsen om at ændre praksis. Det har jeg slået fast over for styrelsen. Og jeg har også haft et møde med styrelsens direktør om det, sagde Brian Mikkelsen under det åbne samrådsmøde i Folketinget. 

Læs mere

Ordførere: Dødsulykker til søs skal efterforskes

3F: Danske søfolk dør – uden at ulykkerne efterforskes

Fagbladet 3F afslørede i sommer, at Søfartsstyrelsen de seneste fire år i flere tilfælde ikke har vurderet og forfulgt sagerne strafferetligt, når der er sket dødsulykker på udenlandske skibe på dansk søterritorium. 

Ministeren oplyste, at han har bedt Søfartsstyrelsen om at udrede dens hidtidige praksis og begrundelsen for den. På den baggrund vil ministeren tage stilling til eventuelle ”videre konsekvenser”. 

Det var Enhedslisten og SF, der havde kaldt ministeren i samråd. 

- Jeg synes, at vi kom godt på plads med de svage områder, der er i Søfartsstyrelsen. Det har været ganske uansvarligt den måde, det har kørt på. Så jeg tror, der alt i alt er sket et meget, meget stort ryk på baggrund af historierne om dødsulykkerne, siger Enhedslistens arbejdsmiljøordfører, Christian Juhl.

Hos SF var man glad for, at Søfartsstyrelsen blev sat på plads.

- Ministeren valgte jo, uden at komme med dårlige bortforklaringer, at gå direkte på Søfartsstyrelsen og banke dem på plads. Det var det jeg oplevede i dag, og det var meget opmuntrende, siger Karsten Hønge, beskæftigelsesordfører hos SF.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.24