23948sdkhjf

Clipper forenkler tørlastforretning

Rederiet lægger sin tørlastoperation sammen i tre byer og lukker i den forbindelse fem kontorer rundt om i verden
Clipper er i gang med en større omorganisering af sin tørlastforretning, oplyser rederiet i en pressemeddelelse .

I fremtiden vil rederiet koncentrere sine tørlastaktiviteter i tre byer, nemlig København, Houston og Hong Kong. Samtidig lukker Clipper sine kontorer i Stamford, Sao Paulo, Rio de Janeiro, Singapore og Beijing.
Kontorerne i Tokyo og Nassau forbliver uændrede og vil fortsat servicere rederiets lokale forretningsforbindelser.

Clippers topchef, Peter Norborg, betoner, at rederiet i sit nye set-up fastholder sin globale tilstedeværelse. Samtidig vil færre, men større kontorer gøre det muligt for Clipper at betjene sine kunder og operere flåden mere effektivt.

– Inden for det seneste år, er Clippers tørlastflåde vokset fra 100 til 150 fartøjer. Vi ønsker at effektivisere vores kommunikation og forkorte vores responstid i forhold til markedsudsving. Jeg tror på, at både virksomheden og vores kunder vil kunne mærke fordelene ved denne ændring fra dag ét, udtaler Peter Norborg.

Marked fortsat presset

Omorganiseringen af tørlastforretningen sker på et tidspunkt, hvor markedet fortsat er presset af overkapacitet, selv om raterne igen er på vej op.

Clippers flåde omfatter både handysize, supramax og panamax-skibe. Rederiet har hovedkontor på Bahamas, og regnskabstal for Clippers tørlastaktiviteter er derfor ikke offentligt tilgængelige.
Men i forbindelse med årsregnskabet for Clippers danske selskab, som primært omfatter færger, udtalte rederiets daværende finansdirektør, Flemming Steen, at aktiviteten i Clippers tørlastforretning var vokset betydeligt i 2016.

Der var ifølge ham både tale om vækst i antallet af skibsdage, antallet af fartøjer opereret af Clipper og antallet af fartøjer i rederiets pools.

Finansdirektør røg ud

– Når det gælder rateniveauer, var 2016 et vanskeligt år for branchen, men markedet rettede sig væsentligt i de sidste måneder af året, og denne udvikling fortsatte i 2017, udtalte Flemming Steen.

Kort efter - i slutningen af august - måtte finansdirektøren dog forlade sin stilling i rederiet.

Clippers danske selskab omsatte i 2016 for 221 mio. dollars med en driftsindtjening på 10 mio. dollars. Bundlinjen blev dog et minus på 13 mio. dollars som følge af tab på salg af to færger og et urealiseret valutakurstab.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1