23948sdkhjf

Rederierne sikrer job udenfor byerne

Rigtig mange arbejdspladser i de såkaldte yder- og landkommuner kan tilskrives rederierne. Det viser en ny opgørelse fra Danske Rederier

Hovedkontorerne ligger måske tæt byer som København og Gentofte, men det er ingen hindring for, at rederierne sikrer jobs i hele landet. Det viser en ny opgørelse, hvor de søfarendes bopæl er holdt op imod Erhvervsstyrelsens definition af land- og yderkommuner.

Det skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse. 

Her fremgår det, at 66 pct. af de søfarende bor i en af de 46 land- og yderkommuner. Zoomes der helt ind på de 16 yderkommuner, er det 21 pct. af de søfarende, der bor her. Søfolkene er dermed overrepræsenteret i disse kommuner, hvor kun 8,5 pct. af den generelle voksne befolkning bor.

- Den nye opgørelse underbygger en vigtig pointe – nemlig at rederierne leverer et afgørende bidrag til beskæftigelsen i de egne af landet, hvor man skal arbejde lidt hårdere for at skabe vækst og jobs. Det er et bidrag, som vi er stolte, da det sætter en streg under, at søfarten skaber værdi i hele landet, siger Jakob Ullegård, direktør i Danske Rederier.

Danske Rederier med i nyt vækstudvalg
De markante maritime aftryk i landdistrikterne er også baggrunden for, at Danske Rederier nu sidder med i det vækstudvalg, som netop er blevet nedsat af Landdistrikternes Fællesråd. Udvalget skal kortlægge muligheder og udfordringer for de erhverv, der fylder meget i land- og yderområderne. Herudover skal udvalget identificere, hvordan der i højere grad kan skabes lokaludvikling.

- Vi er meget stolte af at have samlet nogle af de vigtigste aktører inden for de erhverv, der fylder meget i landdistrikterne i ét udvalg, sagde Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd i forbindelse med udvalgets første møde, der blev afholdt mandag den 25. september i Egtved. Udvalgsarbejdet forventes afsluttet inden udgangen af tredje kvartal 2018.

Søfarende er overrepræsenterede i land- og yderkommuner
Søfolk og voksne danskere i de 16 yderkommuner
Andel af søfolk i Danmark: 21,1 procent
Andel af alle voksne danskere: 8,5 procent

Søfolk og voksne danskere i de 30 landkommuner
Andel af søfolk i Danmark: 44,7 procent
Andel af alle voksne danskere: 26,8 procent

Søfolk og voksne danskere i de 46 land- og yderkommuner
Andel af søfolk i Danmark: 65,8 procent
Andel af alle voksne danskere: 35,4 procent

Oversigt over land- og yderkommuner
Yderkommuner: Bornholm, Langeland, Lemvig, Lolland, Læsø, Morsø, Norddjurs, Ringkøbing-Skjern, Samsø, Skive, Struer, Thisted, Tønder, Varde, Vesthimmerland, Ærø

Landkommuner: Aabenraa, Assens, Billund, Brønderslev-Dronninglund, Esbjerg, Faaborg-Midtfyn, Fanø, Frederikshavn, Guldborgsund, Haderslev, Hedensted, Herning, Hjørring, Holstebro, Ikast-Brande, Jammerbugt, Kalundborg, Kerteminde, Mariagerfjord, Nordfyn, Nyborg, Odsherred, Randers, Rebild, Syddjurs, Svendborg, Sønderborg, Vejen, Viborg, Vordingborg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078