23948sdkhjf

Værftsarbejderes øl ender på højeste politiske plan

På Helsingør Værft, som lukkede i 1983, blev der - med vore dages øjne - drukket en del pilsnere i arbejdstiden samtidig med byggeriet af nogle af de flotteste skibe til handelsflåden. I dag kan historien opleves på Værftsmuseet under Helsingør Kommunes Museer, og her er de frivilliges, som oftest er tidligere værftsarbejdere, alkohol­indtag nu blevet en sag, som truer samarbejdet mellem de frivillige og det kommunale museum. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Læs mere: Gamle værftsarbejdere må ikke tage sig en bajer

Onsdag eftermiddag var sagen eneste punkt på et møde med deltagelse af museumschef Maibritt Bager, talsmand for de frivillige på Værftsmuseet, Flemming Rønne og direktør i Helsingør Kommune Stella Hansen.

- Vi ønsker på ingen måde at trække fronter op. Vi sætter utrolig stor pris på de frivilliges arbejde, og vi har fremlagt vores forskellige holdninger til sagen i dag. Men vi var nødt til at tage sagen op, da vi blev opmærksom på problematikken, siger Maibritt Bager.

Det var særligt en enkelt episode fra denne sommer, hvor en frivillig af personalet blev opfattet som beruset ved et offentligt arrangement, som fik museumschefen til at handle.

Museumslederen understreger, at reglerne i kommunens alkoholpolitik ifølge kommunens forvaltning også gælder for det frivillige arbejde. Derfor vil det kræve en politisk beslutning i Helsingør Kommunes Økonomiudvalg, hvis der skal fraviges fra politikken.

Flemming Rønne fra gruppen af frivillige ønskede i går ikke at kommentere sagen efter mødet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.092