23948sdkhjf

Betydeligt vækstpotentiale i den danske maritime industri

En ny undersøgelse blandt godt 1000 danske virksomheder med en maritim omsætning tegner et billede af et stort vækstpotentiale for den danske maritime industri. 

Undersøgelsen er udarbejdet af Cowi/ Blue Consulting for Danske Maritime.

Undersøgelsen viser, at 80 procent af virksomhederne forventer positiv vækst - også på kort sigt frem mod 2020. Endvidere er det markant, at 39 procent af virksomhederne forventer kraftig vækst på mere end 10 procent årligt for samme periode.

Vækst i hele landet 
Fremgang for de maritime erhverv vil have betydning for hele Danmark, fordi industrien skaber jobs, omsætning og værditilvækst fordelt over hele landet.

Konkret giver væksten den maritime industri mulighed for at indfange et ekstra potentiale på 27 mia. kroner i bruttoværditilvækst frem mod 2030. Potentialevurderingen baseres på at den maritime industri følger væksten i verdensmarkedet – i stedet for væksten i  danske private byerhverv.

Ønskes: Bedre rammevilkår
Virksomhederne i den maritime industri mener, at hvis de skal kunne udnytte  det fulde vækstpotentiale er det nødvendigt aktivt at arbejde på at påvirke og  opnå bedre rammevilkår for industrien i Danmark.

I undersøgelsen vurderer de adspurgte maritime virksomheder følgende tre parametre som værende de største barrierer i forhold til at skabe vækst i den maritime industri:

1) højt løn- og skatteniveau i Danmark, hvilket særligt er et problem i forhold de maritime montører i Danmark, der er i direkte lønkonkurrence med udenlandske montører.

2) manglende kvalificeret arbejdskraft.

3) mangel på attraktive finansieringsmuligheder. Målet er at opnå rammevilkår, der kan give de danske maritime virksomheder lige konkurrencevilkår med de lande, de er i direkte konkurrence med.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109