23948sdkhjf

Smedegaard: Mærsk gør det helt rigtige

Mærsk-koncernens forhenværende topchef, Nils Smedegaard Andersen, udtaler i et interview med tv-stationen CNBC, at han mener Mærsks igangværende restruktureringsproces vil forøge selskabets værdi for aktionærerne
A.P. Møller-Mærsk gør de helt rigtige ting, når det gælder om at forøge selskabets værdi for aktionærerne.

Det mener Nils Smedegaard Andersen, som i ni år - fra 2007-2016 - var topchef i Mærsk-koncernen.

I et interview med TV-stationen CNBC bliver Smedegaard spurgt om sit syn på den igangværende restrukturering af Mærsk-koncernen. Processen har blandt andet medført en opsplitning af gruppen i en transport- og logistikdel og en energidivision.

SE VIDEOEN: Maersk's former head praises restructuring efforts

- Det har været en indsats gennem mange år at refokusere selskabet mere i retning af dets kerne, som er shipping, transport og logistik. Det er også en trend, som følges med købet af Hamburg Süd, så jeg mener, de rigtige skridt bliver taget, siger Nils Smedegaard Andersen til CNBC.

Hermed henviser han til Mærsks køb af det tyske containerrederi Hamburg Süd for 3,7 mia. euro (27 mia. kr.).

Læs mere: Mærsk får EU-godkendelse af Hamburg Süd-opkøb

Mærsk-aktierne har vist en pæn stigning siden starten af 2016, men er faldet de seneste måneder i kølvandet på lave containerrater og meldinger fra kreditvurderingsbureauerne Moody’s og Standard & Poor’s, som begge har varslet en potentiel nedgradering af selskabet efter det annoncerede frasalg af Maersk Oil.

Læs også: Mærsk trues med nedgradering

Smedegaard mener, der er to overordnede faktorer, der påvirker shipping-markedet:

- Den ene handler om global vækst selvfølgelig i både efterspørgsel, men også udbud. Jeg tror, at når vi ser kortsigtede udsving i aktiekurserne, som ikke helt korresponderer med udviklingen i den globale handel, handler det ofte om bekymring om, hvorvidt der kommer nye ordrer på skibe, siger han i interviewet, som fandt sted under Singapore Summit, en konference for asiatiske topchefer.

Nils Smedegaard Andersen måtte i juni 2016 forlade topposten i Mærsk-konglomeratet, hvor han blev afløst af Maersk Line-chefen Søren Skou. Smedegaard er i dag bl.a. medlem af bestyrelsen den britiske olie- og gaskoncern BP, Unilever og formand for bestyrelsen i Dansk Supermarked.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142