23948sdkhjf

Danske Havne: Lige konkurrence går begge veje

Direktør i Danske Havne, Bjørn B. Christiansen har set nærmere på regeringens nye udspil for fair og lige konkurrence mellem offentlige og private virksomheder.

Han bemærker, at udspillet har øje for den vigtige balance mellem vigtige samfundsmæssige hensyn og hensynet til ikke at forstyrre et velfungerende marked på områder, hvor markedet kan løfte opgaven.

Når det handler om infrastruktur og havne, er det selvsagt en anden sag, fremhæver Bjørn B. Christiansen: 

- Her er opgaven at sikre en velfungerende havneinfrastruktur, der er i stand til at respondere på ændringerne i kundernes krav til havnene inden for fx havvind. Det gør vi bl.a. ved at sikre en bedre konkurrence på havnene, hvor både kunder, private operatører og rederier har en fælles interesse i at løfte udviklingen sammen med havnen. Havnene skal derfor have større manøvrerum. Ikke mindre Det skal naturligvis ske på velordnede vilkår.

- Fair og lige konkurrence er meget vigtig for os. Men det går begge veje og effektive klageinstanser er derfor en vigtig del af at sikre en velfungerende konkurrence og vækst, siger Bjørn B. Christiansen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125