23948sdkhjf

Rederier glæder sig over ny kamp mod opgavetyveri

Regeringen vil sætte ind mod offentligt opgavetyveri med klarere regler for offentlige erhvervsaktiviteter samt styrket håndhævelse og bedre klagemuligheder

Regeringen har netop præsenteret ”Fair og lige konkurrence”, et udspil som skal sikre en mere lige konkurrence mellem private virksomheder og offentlige aktører, lyder det fra innovationsministeren, økonomi- og indenrigsministeren ogh erhvervsministeren.

Det skal sætte en stopper for det såkaldte offentlige opgavetyveri, hvor kommuner og offentlige aktører tager opgaver fra private virksomheder.

Regeringen vil sikre fair og lige konkurrence gennem tre nye indsatsområder. For det første skal der være klarere regler for, og en begrænsning af, offentlige erhvervsaktiviteter. For det andet skal prisen sættes mere retfærdigt på offentlige ydelser og der skal sikres lige vilkår. Endeligt ønsker regeringen bedre klagemuligheder og styrket håndhævelse, når kommunerne går for vidt. Derfor vil regeringen både lave én tværgående klageenhed og tilføre flere ressourcer til at behandle sager om opgavetyveri.

Danske Rederier fremhæver den kommende havnelov
Udspillet vækker anerkendelse hos Danske Rederier, som ser frem til, at indsatsen mod offentligt opgavetyveri tænkes ind i kommende tiltag fra regeringen. Det gælder eksempelvis den kommende havnelov, hvor der skal sættes klare grænser for den offentlige aktivitet.

- Det er fornuftigt, at regeringen både ønsker tydeligere regler og større begrænsning af offentlig erhvervsaktivitet. I Det Blå Danmark oplever både skibsmæglere, havnevirksomheder og rederier, at der er brug for en indsats mod opgavetyveri på f.eks. havneområdet, herunder også flere ressourcer til at håndhæve reglerne. Vi ser frem til, at regeringen og transportminister Ole Birk Olesen overfører de fine takter fra dagens udspil til efterårets arbejde med en revision af havneloven, siger Peter Olsen, transportpolitisk chef i Danske Rederier. 

Kilde: Danske Rederier

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094