23948sdkhjf

Klynge skal styrke Hanstholm Havn på service

Virksomhederne på og omkring Hanstholm Havn var for nylig samlet til opstartsmøde i en nystartet serviceklynge. Fokus er vækst og forretning i den kommende tid

Der var trængsel, da virksomhederne på Hanstholm Havn for første gang trådte sammen i den nystartede serviceklynge, der skal sikre fuld udnyttelse af eksisterende og kommende potentialer. Det oplyser Hanstholm Havn i en pressemeddelelse.

Målene med at samle erhvervet i et netværk er bl.a. at styrke havnens samlede profil udadtil og at sikre mere samarbejde og inspiration på tværs.

Ved mødet blev der bl.a. sat spot på rekrutteringsudfordringer nu og i fremtiden samt udvekslet erfaringer med det eksisterende maritime netværk omkring Frederikshavn. 

Vil sikre bedre serviceudbud 
Med den forestående havneudvidelse, der også omfatter mere dybde i indsejlingen til havnen, får større fartøjer mulighed for at benytte Hanstholm Havn, ligesom infrastrukturforbedringerne skaber potentiale for udvidelse af serviceområdet. Også på fragtsiden åbner havneudvidelsen potentialer for vækst på serviceområdet for godstransport. 

Kapaciteten og udbuddet af serviceydelser som fx smedevirksomhed, auktion og forarbejdning af fisk skal derfor forberedes, så Hanstholm Havn kan følge med efterspørgslen.

- Målene med at starte et klyngesamarbejde mellem virksomhederne på havnen er at synliggøre virksomhedernes særlige ydelser og kompetencer, at udveksle og realisere idéer, der kan bidrage til at styrke og forbedre aktiviteter på og omkring havnen og simpelthen sikre, at vi er gearet til den nye og øgede aktivitet, som vi forventer i forbindelse med havneudvidelsen og de forbedringer og optimeringer, der også kommer til at ske, forklarer havnedirektør Niels Clemensen.  

- Vi kommer til at arbejde bredt for at forbedre virksomhedernes position på shipping og transport såvel som fiskeri og service til fiskerierhvervet, og hovedformålet er at styrke de maritime servicefunktioner over for skibe og rederier.

Hanstholm Havn er primus motor på det nyetablerede klyngesamarbejde, men også Thy Erhvervsforum, Thisted Kommune og det maritime brancheudviklingscenter Marcod bakker op og var medværter ved arrangementet i Hanstholm i går.

Kilde: Hanstholm Havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078