23948sdkhjf

Radioaktivitet på skrottet Mærsk-skib

Fund af radioaktivitet over grænseværdierne på det tidligere Mærsk-skib ‘North Sea Producer’. Skibet ligger på en strand i Bangladesh, hvor værftet Janata Steel står for en kontrolleret ophugning. Det skriver Danwatch.

- Vi fandt naturligt opstået radioaktivt materiale, som overstiger den tilladte mængde. Ingen kunstige radioaktive elementer blev fundet”, siger skibsinspektør Masud Kamal til Danwatch.

Han tilføjer, at det radioaktive materiale blev fundet i nogle rør, og at det er “en smule” over det tilladte.

Skrotning af Mærsk-skib

Myndigheder stopper skrotning af Maersk-skib 

Mærsk-skib ophugges på strand i Bangladesh

Mærsk anklages for dobbeltspil om ophugning af skibe

Mærsk strammer op på scrapping

Højesteret vil have svar 
Højesteret i Bangladesh er nu gået ind i sagen med krav om at få indsigt i miljømyndighedernes rapport. Årsagen er, at foreningen for miljøadvokater i Bangladesh (BELA) stiller sig kritisk overfor myndighedernes beslutning om at tillade ophugningen til at starte med.

Ophugningen blev sat i bero i november sidste år af miljømyndighederne i Bangladesh, som ville have undersøgt, om skibets tanke og kilometervis af rørsystemer rummer stoffer, som er farlige for miljøet, og skrotningsarbejderne.  Undersøgelserne viser altså nu, at der var grund til det grundige tjek.

Ifølge Danwatch har Maersk tidligere oplyst, at køber fik en rapport med informationer om, at der stadig var farlige stoffer i skibet, allerede inden salget. Denne liste fulgte øjensynligt ikke med skibet til Bangladesh, da det ikke var renset i rette omfang.

Kilde: DanWatch

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11