23948sdkhjf

Myndigheder stopper skrotning af Maersk-skib

Miljømyndighederne i Bangladesh har standset skrotningen af det tidligere Maersk-fartøj ’Producer’. Det skriver Politiken søndag

Ophugningen får ikke lov at fortsætte, før myndighederne har undersøgt, om skibets tanke og kilometervis af rørsystemer rummer stoffer, som er farlige for miljøet, og de arbejdere, som uden forsvarligt sikkerhedsudstyr var i gang med at skille skibet ad, oplyser Masud Karim, direktør i miljøministeriet i Bangladesh.

Det selskab, som Maersk og en partner solgte fartøjet til, har tilsyneladende givet forkerte oplysninger til myndighederne i Bangladesh ved at erklære, at ’Producer’ er fri for farlige stoffer.

Før salget fik Maersk lavet en rapport til køberen, som fortæller, at der stadig er farlige stoffer i skibet. Men rapporten er ikke fulgt med skibet til Bangladesh.

’Producer’ har de seneste 18 år ligget fast ved et oliefelt i Nordsøen som en flydende installation, hvor olien fra undergrunden blev bearbejdet og oplagret. Der blev brugt tonsvis af kemikalier om bord, og olien kan have bragt naturligt forekommende radioaktive stoffer, primært uran, med op fra undergrunden.

I en skriftlig kommentar til den nye miljøsag om skibet i Bangladesh fremhæver Maersk, at man forsøgte at standse ophugningen, da det blev opdaget, at det skulle ske »under kritisable forhold i Chittagong. Vi finder det glædeligt, hvis myndighederne i Bangladesh med deres undersøgelse kan bidrage til en ophugning af ’North Sea Producer’ (skibets navn, da Maersk ejede det, red.) til internationalt acceptable standarder«.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094