23948sdkhjf

Stor interesse for at bygge Ny Vesthavn

Kalundborg Havn har sammen rådgiveren Niras afholdt prækvalifikation til et forestående byggeri af et nyt 330.000 kvadratmeter havneområde, Ny Vesthavn. Nu er der sat navne på de virksomheder, der får lov til at afgive bud på byggeriet. Det skriver havnen i en pressemeddelelse.

- Vi imødeser naturligvis med spænding selve licitationen lidt senere på sommeren. Men foreløbig lover det godt, at der har været så stor interesse for at blive prækvalificeret. Alle de prækvalificerede virksomheder er jo absolut nogle, der har kompetencerne i orden, siger Bent Rasmussen, havnedirektør for Kalundborg Havn.

De syv virksomheder, som er prækvalificeret til at afgive bud på entreprise A er:
Arkil Fundering A/S,

Per Aarsleff A/S,

MT. Højgaard A/S, C.G. Jensen A/S – Van Oord DMC,

NCC Danmark A/S (Hercules Fundering),

Munck Havne & Anlæg A/S

M.J. Eriksson A/S.

De syv virksomheder, som er prækvalificeret til at afgive bud på entreprise B:
Rohde Nielsen A/S

Svendborg Uddybning ApS

Wasa Dredging Ltd.

MvO International

Van Oord Dredging and Marine contractors bv

Dredging International NV

Boskalis International B:V.

Selve licitationen finder sted den 15. august 2017.

Byggeriet bliver delt op i to entrepriser. Det ene omfatter byggeriet på land, mens den anden entreprise alene omfatter uddybningsarbejdet til søs. Der skulle udvælges op til syv virksomheder til hver entreprise. Til entreprise A, som omfatter byggeriet på land, havde ni virksomheder meldt sig, mens syv havde meldt sig til entreprise B, uddybningsarbejdet til søs.

Kalundborg Havn forventer at kunne underskrive kontrakterne med de vindende virksomheder midt i september, så selve byggeriet kan begynde 1. oktober. Uddybningsarbejdet til søs starter dog ikke før til marts 2018 pga af tidsmæssige myndighedsrestriktioner på uddybning/klapning af materialet.

Ny Vesthavn kommer til at omfatte 330.000 kvadratmeter med en 500 meter lang kaj, der vil ligge ud til 15 meter dybt vand. Det nye havneområde, som kommer til at ligge lige vest for Asnæsværket, vil blive en multiterminal. Blandt andet skal Kalundborg Container Terminal flytte dertil, lige så snart Ny Vesthavn står færdig. Det vil efter planen ske den 15. februar 2019.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11