23948sdkhjf

Samsø Expressen sætter færgen til salg

Den landskendte færge 'Issehoved' er nu sat til salg, efter det lille rederi angiveligt har udtømt alle muligheder for at drive forretningen videre
Én mio. euro - eller godt 7,5 mio. danske kroner. Det er prisen for 'Issehoved', den lille katamaranfærge, der er gået så meget igennem, siden den blev indkøbt for fem mio. kr. i Norge sidste år og renoveret for et mindre millionbeløb - og indsat på ruten Aarhus Havn-Sælvig Havn.

Her kan du købe katamaranfærgen

Se Søfarts video fra færgen

Siden det i januar stod klart, at Samsø Kommune ikke ville medvirke til at søge staten om tilskud til driften af ruten, har en gruppe frivillige forsøgt at samle penge sammen via Danmarks største såkaldte crowdfunding-site - Boomerang. Man har indsamlet knap 130.000 kr., og det er ikke nok.

Da det heller ikke er lykkedes at få kommunekassen til at finansiere det lille idealistiske private rederi, der så gerne ville etablere en fast linje mellem Aarhus og Samsø. er det angiveligt snart slut.

Det hører med til historien, at skibe fint kan være sat til salg, uden at de nødvendigvis bliver solgt. For Samsø Expressen ser det imidlertid ud til, at man har kastet håndklædet i ringen.

Søfart følger op på sagen


FAKTA: Katamaranfærgen ’Issehoved’

'Issehoved' blev indkøbt fra det norske selskab Fjordcharter Norway i foråret 2016. Der er tale om en aluminiumskatamaran-hurtigfærge, bygget i Norge i 1991.

Samsø-Aarhus Expressen A/S købte skibet for godt fem mio. danske kroner. Dertil kom udgifter på i første omgang omkring en mio. i reparationer og udbygninger på Fåborg Værft, mens den efterfølgende løbende vedligeholdelse også har kostet et stort beløb.

Skibet sejlede mellem Sælvig på Samsø og Aarhus Havn.

Skibets oprindelige servicefart var på 26 knob, men på Samsø-Aarhus Expressen opererede den med neddroslet servicefart på omkring 20 knob.

Passagerkapaciteten er på 98 personer (ingen biler, men plads til cykler).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094