23948sdkhjf

Grenaa Havns formand takker af med fremgang

Regionsrådsformand Bent Hansen er valgt som ny formand for bestyrelsen i Grenaa Havn

Den ny strategiplan for Grenaa Havn får sin del af æren for, at Grenaa Havn kom ud af 2016 med et positivt regnskabsresultat og fremgang på de væsentlige områder. Det skriver den østjyske havn i en pressemeddelelse.

På havnens ordinære generalforsamling den 24. april 2017 kunne bestyrelsens formand, Poul Anker Lübker, orientere om, at havnen i 2016 havde fremgang i både aktiviteter og omsætning.

Omsætningen steg i 2016 til 52,7 mio. kroner mod 46,4 mio. kroner året før. Regnskabsresultatet for 2016 blev på 8,1 mio. kroner. I 2015 var overskuddet 8,3 mio. kroner. Grenaa Havn håndterede i 2016 1,4 mio. tons gods mod 1,2 mio. tons i 2015. 

Bestyrelsen for Grenaa Havn forventer øget fremgang i indeværende år. Strategiplanen omfatter bl.a. en tilpasning af organisationen, som nu er gennemført, og Poul Anker Lübker betegnede havnens fremtidsmuligheder som formentlig de bedste nogen sinde.

Vind stadig en del af havnens styrkeområder
Formanden omtalte i sin beretning bl.a., at Grenaa Havns planer om at opstille vindmøller ud for havnen efter længere tids grundig analyse blev endeligt opgivet i løbet af året. Samlet har analyser m.v. vedr. dette projekt kostet cirka 1,5 mio. kroner. 

- Men det betyder ikke, at Grenaa Havn opgiver de vigtige kompetencer, havnen har vedrørende havvindmøller, og Grenaa Havn vil stadig satse på at være en aktiv spiller i fremtidig udvikling af havvindmølleparker – men det bliver i en rolle som professionel assembly/udskibningshavn, sagde Poul Anker Lübker.

Foruden vind er bulk, projektlaster, recycle & waste management, færge- og liniefart, udlejning samt stacking & maintenance af borerigge, platforme og skibe de styrkeområder, hvor Grenaa Havn har betydelige fordele og kompetencer. Det er derfor dem, der fokuseres på i fremtiden.

Formanden takker af
Efter otte år som medlem af bestyrelsen og et enkelt år som formand havde Poul Anker Lübker forud for generalforsamlingen meddelt, at han ikke ønskede genvalg.

- Som formand har det bl.a. været min opgave at sikre, at den nye direktør fik mulighed for at sætte sig grundigt ind i jobbet og komme godt i gang. Det er lykkedes fuldt tilfredsstillende, og jeg finder tiden inde til at overlade havnen til nye kræfter, sagde Poul Anker Lübker.

Som ny formand valgte bestyrelsen efter generalforsamlingen Bent Hansen, der har siddet i bestyrelsen for Grenaa Havn siden 2015. Bent Hansen har været formand for Region Midtjylland siden 2007 og formand for Viborg Amtsråd fra 1990-2007. Han er desuden formand for Danske Regioner. Bent Hansen genopstiller ikke til regionsrådsvalget i år men bevarer selvsagt sit enorme politiske netværk. Som formand for bestyrelsen i Grenaa Havn vil han arbejde på at styrke havnens position.

Kilde: Grenaa Havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109