23948sdkhjf

Hanstholm kigger ind i en ny epoke efter nyt rekordår

Bestyrelsen for Hanstholm Havn har netop godkendt regnskabet for 2016. Det viser 14,55 procent vækst i bruttofortjenesten til 25 mio. kr., samt at indtjeningen steg fra 5,9 mio. kr. i 2015 til 10 mio. kr. i 2016 - en stigning på ikke mindre end 67 procent.

Bestyrelsesformand Martin Vestergaard glæder sig da også over det gode resultat, der lægger kimen til den forestående udvidelse og vækst:

- Bestyrelse og ledelse i Hanstholm Havn er meget tilfredse med den positive udvikling, som havnen har gennemgået i 2016. Vi vækster både på top- og bundlinje og har øget vores egenkapitalforrentning til 9,9 procent, forklarer han.

Øget investeringsniveau
2016 blev også generelt et travlt år på Hanstholm Havn. Det skyldes ikke mindst, at havnen øgede sine investeringsaktiviteter med knap 40 procent til 11,8 millioner kroner. Investeringerne omfattede blandt andet nye stormpullerter og brandmur omkring havnens olietanklager.

 

Og flere og større investeringer er allerede igangsat i 2017 blandt andet med opførsel af ny kassehal på havnen, der forventes færdig allerede i sommeren 2017, optimering af faciliteter for køle/auktionshal,. Hanstholm Havn arbejder også med opstilling af tre nye vindmøller på området ved Roshagemolen som erstatning for de nuværende fire møller.

Længe ventet havneudvidelse på plads
2016 blev også året, hvor finansieringen af den længe ventede havneudvidelse blev sikret. Udvidelsen med en samlet anlægssum på 525 mio. kr. har fuld opbakning fra havnens ejere, som har stillet en kommunegaranti til rådighed for finansiering af udvidelsen. Der er primo 2017 indgået låneaftaler for 535 mio. kr. med KommuneKredit med en fastrenteaftale til finansiering af havneudvidelsen samt forbedringer af eksisterende havneanlæg:

- Der er ingen tvivl om, at alle i og omkring havnen glæder sig til at komme i gang med udvidelsen, som vil skabe massiv vækst i Hanstholm og omegn. Nu har vi lagt både de små og store bump på vejen til havneudvidelsen bag os, og det er en enig ejerkreds, bestyrelse, ledelse og interessentkreds, der nu står bag en af de mest teknisk udfordrende havneudvidelser i Danmark nogensinde, siger Martin Vestergaard videre.

Rambøll er valgt som bygherrerådgiver, og udbudsprocessen er netop igangsat og forventes tilendebragt i tredje kvartal 2017. Selve byggeperioden forventes at strække sig over tre år startende i foråret 2018 og med en forventet færdiggørelse i 2020.

Mange milepæle i 2017
2017 bliver i det hele taget et år med mange milepæle for Hanstholm Havn. Udover de afgørende skridt for havneudvidelsen, kan Hanstholm Havn i september 2017 fejre sit 50 års jubilæum. Havnen blev indviet i 1967.

50 års jubilæet vil blive fejret i dagene fra 8. til 10. september 2017, og et jubilæumsudvalg med deltagelse af Hanstholm Fiskeriforening, Hanstholm Fiskeauktion, Thisted Kommune, Hanstholm Havn samt en lang række foreninger i Hanstholm står for en række festarrangementer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109