23948sdkhjf

Danske Maritime: Udbudssystemet er barokt

Brancheforening finder det unfair, at Faaborg Værft løb med ordre til 100 mio. kroner hos Marinehjemmeværnet og vil hjælpe de tabende værfter med at få erstatning
Selv om Faaborg Værft har vundet kontrakten til 100 mio. kroner med Marinehjemmeværnet, er slagsmålet mellem værfterne om den attraktive ordre langt fra slut.

Danske Maritime har i hvert fald ikke tænkt sig at acceptere afgørelsen fra Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) uden sværdslag, understreger brancheforeningens direktør Jenny Braat:

- Vi har nu to spor, som vi ønsker at følge. Det ene er det principielle, for vi mener stadigvæk, at det er barokt, den måde udbudssystemet herhjemme virker på. Det kan simpelt hen ikke være rigtigt, at man ikke sørger for en udbudsproces, hvor alle bliver behandlet på lige vilkår, siger Jenny Braat til Søfart. Hun fortsætter:

- Derudover vil vi selvfølgelig også arbejde sammen med de værfter, som har de nødvendige godkendelser, og hjælpe dem, så de kan få en erstatning for tabt fortjeneste, hvis der er mulighed for det.

Jenny Braat henviser til, at Faaborg Værft efter Danske Maritimes opfattelse ikke havde de nødvendige miljøgodkendelser, da værftet i november gav tilbud på ordren.

- Det er jo vigtigt for de værfter der byder ind, at der er fair vilkår, og at de krav, der er i en udbudsspecifikation, overholdes. For hvis en virksomhed skal bruge 100.000-200.000 kroner på at lave et tilbud, og man ikke kan være sikker på at blive behandlet fair, så vil nogen nok begynde at overveje, om man overhovedet vil byde ind i sådan en situation, siger hun.

Danske Maritime vil nu afvente afgørelsen fra Klagenævnet for Udbud, som skal tage stilling til en klage fra henholdsvis Søby Værft og Jobi Værft.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109