23948sdkhjf

Størrelsen driller RALs nye bygdeskibe

’Minik Arctica’ og 'Ivalo Arctica', Royal Arctic Lines nye bygdeskibe, er for store til at betjene en række grønlandske bygder

I starten af december sidste år blev navngivningen af ’Minik Arctica’, det ene af Royal Arctic Lines (RAL) nye bygdeskibe, markeret med stor festivitas i Qaqortoq.

Smilene må nu være stivnet hos rederiet. Bygdeskibet har nemlig vist sig at være for stort til visse bygder, når der er lavvande. Losning må ganske enkelt afbrydes og skibet sejle ud af havnen for at genoptage arbejdet senere.  Det oplyser Grønlands Radio, KNR.

’Minik Arctica’ er et 36 TEU containerskib på 1194 bruttotons designet til servicering af bygdesejladsen i Grønland. Det er ligesom tvillingeskibet 'Ivalo Arctica' beregnet til at sikre RALs transportkæde helt ud i de fjerneste grønlandske bygder. RAL anerkender derfor problemet, da skibene ganske enkelt ikke kan besejle alle bygder.

- Royal Arctic Line er lige nu igang med at kigge efter nye skibe, der skal erstatte de nuværende bygdeskibe, Pajuttaat, Johanna Kristina og Vestlandia. De kommende skibe skal kunne anløbe til langt de fleste bygder, siger RAL-underdirektør Taatsiannguaq Olsen til KNR.

Skibene er bygget ved Remontowa-værftet i Gdansk, Polen.

Kilde: Grønlands Radio, KNR

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109