23948sdkhjf

Maritim industri øjner øget eksport til Indien

Danske Maritime deltager i næste uge sammen med maritime virksomheder og minister i erhvervskonference i Indien
Eksporten af maritim knowhow og udstyr til Indien står foran betydelig vækst, både inden for det civile og militære område - også selv om Indien er et vanskeligt marked.

Det vurderer Danske Maritime, der sammen med energi-, forsynings-, og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) og danske maritime virksomheder er indbudt til at deltage i en indisk erhvervskonference den 10. til 13. januar.

- Vi har kompetencer både inden for grøn maritim teknologi til den kommercielle skibsfart og inden for design af moderne krigsskibe, som er det, som Indien særligt efterspørger. Derfor ser vi et øget samarbejde til gavn for begge lande, vel vidende at landet er et vanskeligt marked at trænge ind på, siger Jenny N. Braat, adm. direktør i Danske Maritime.

Danmark med for første gang

Det er første gang, Danmark er partnerland i konferencen Vibrant Gujarat i Ahmedabad, som afholdes hvert andet år. Konferencen ventes at blive den hidtil største med cirka 20 ministerdelegationer. Ud over maritime erhverv vil man fra dansk side præsentere løsninger inden for energi og energieffektivitet, bæredygtig byudvikling, samt landbrug og fødevarer.

Flere danske maritime virksomheder driver forretning i Indien, herunder Hempel, Alfa Laval, DESMI, VIKING Life-Saving Equipment og OMT. Blandt deltagerne i den danske erhvervsdelegation er Wärtsilä Lyngø Marine og OMT.

80 mia. dollars til havne og shipping

Den indiske regering har tidligere lanceret The Maritime Agenda 2010-2020, som er er en ambitiøs og samlet vision for hele den maritime sektor. Med planen planlægges anvendt 80 milliarder US-dollars til blandt andet at udbygge havne og udvikle shipping- og skibsbygningsindustrien i Indien.

Kilde: Danske Maritime
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142