23948sdkhjf

Danske Færger sælger hurtigfærge til Spanien

SKIBSSALG: Hovedfærgen på Rønne-Ystad skal sejle mellem De Kanariske Øer, når Danske Færgers kontrakt på Bornholm stopper
Det er godt halvandet år til, at Danske Færgers kontraktophør på sejladsen af Bornholm. Nu er det så lykkedes rederiet at sælge hurtigfærgen ’Leonora Christina’ – den færge, der i den nuværende kontrakt udgør omdrejningspunktet for hovedruten mellem Rønne og Ystad.

Køberen til den knapt seks år gamle hurtigfærge er et selskab under den norske rederigruppe Fred. Olsen. Gruppen har bl.a. det spanske datterselskab Fred. Olsen SA, der med base i Santa Cruz på Tenerife, driver fem ruter mellem De Kanariske Øer med store passager- og bilførende hurtigfærger.

Presseansvarlig hos Danske Færger, Annette Timmermann, oplyser til Søfart, at ’Leonora Christina’ fortsætter i bareboatcharter fra de nye ejere indtil ophøret af kontrakten 1. september 2018. Derfor kommer rederiets ansatte ikke til at blive påvirket af det tidlige frasalg af færgen, oplyser hun.

Nye ruter til de andre

Annette Timmermann oplyser endvidere, at fokus i rederiet i første omgang har været på at finde en køber til netop ’Leonora Christina’. Den meget store hurtigfærge anses nemlig for at være den sværeste at anvende på nye ruter, efter september 2018, hvor Danske Færger eventuelt vil prøve at genbeskæftige den tiloversblevne tonnage fra Bornholm.

Ved det seneste udbud gik kontrakten imidlertid til Mols-Linien, som alene overtager Danske Færgers natfærge ’Povl Anker’. Dette efterlader altså Danske Færger med de øvrige færger, rederiet i dag anvender på Bornholm.

Der drejer sig efter salget af ’Leonora Christina’ om den 2000-byggede hurtigfærge ’Villum Clausen’ og den 2005-byggede ro/pax-færge ’Hammerodde’. Mols-Linien stiller med to af sine eksisterende hurtigfærger, der i dag sejler på Kattegat samt en nybygget ro/pax-færge.

Derudover fortsætter ’Povl Anker’ som backup-færge sideløbende med, at den skal besejle den rent kommercielle rute mellem Rønne og Sassnitz om sommeren.

Læs mere:
Mols-Linien har vundet sejladsen til Bornholm fra 2018
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094