23948sdkhjf

Vordingborg drømmer om aktivitet på havnen

Henvendelser får Vordingborg Havn til igen at kaste sig ind i kampen for at blive udpeget som produktionshavn for den kommende Storstrømsbro
Vordingborg Havn melder sig igen på banen som mulig produktionshavn for den kommende Storstrømsbro. Det sker, selvom Vejdirektoratet i 2014 pegede på Nakskov Havn som mulig produktionshavn for den kommende forbindelse mellem Sjælland og Falster.

Det er nemlig endnu ikke endeligt besluttet, hvor broelementerne skal produceres. De fem danske og udenlandske entreprenørkonsortier, som er blevet prækvalificeret til at byde på anlægsopgaven har mulighed for at selv at vælge alternative produktionsarealer. Flere af disse konsortier har kontaktet Vordingborg Havn for at få oplysninger om ledige arealer og priser.

Konsortiernes interesse for Vordingborg Havn glæder borgmester Knud Larsen. Han peger på at havnen på flere parametre vil være oplagt som produktionshavn:

- Vordingborg Havn ligger jo lige ved siden af Storstrømsbroen, så det vil være helt naturlig at producere broelementerne her, i stedet for at skulle transportere dem fra en anden havn. Havnen har også ideelle indsejlingsforhold og hurtig adgang til motorvejen for de lastbiler, som skal levere sand og grus til produktionen. Så det er meget forståeligt, at konsortierne viser interesse for arealerne siger Knud Larsen.

Han peger samtidig på, der bliver endnu flere ledige arealer til en eventuel produktionshavn, når drivhusene på Masnedø Gartneri lukker sidst på året som følge af Vejdirektoratets ekspropriation.

Vejdirektoratet beslutter i efteråret 2017, hvilket konsortium der skal opføre broen. Først herefter vil det blive endeligt afgjort, hvor produktionshavnen placeres. Hvis Vordingborg Havn bliver valgt, vil det kunne tilføre kommunen op til 300 ekstra arbejdspladser oven i i de 200-300 arbejdspladser, som Vordingborg og Orehoved havne allerede er sikret som arbejdshavne.

Kilde: Vordingborg Kommune
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203