23948sdkhjf

Mols-Linien om kæmpebølger: Vi har strammet op

- Havet er en foranderlig størrelse.

Det siger Carsten Jensen, Mols-Liniens administrerende direktør, til TV2 Østjylland i kølvandet på en sag, hvor en roer fra Risskov Roklub i Aarhus tilbage i august var ved at drukne efter mødet med en stor bølge.

I forbindelse med en tur på vandet blev Aarhus-roeren Hans-Erik Voldstedlund overrasket af en stor bølge, der kom ud af ingenting. Bølgen skyldtes ifølge Hans-Erik Voldstedlund Mols-Liniens hurtigfærge.

Han mistede bevidstheden, og hans hoved gled under vand. Heldigvis var der to andre erfarne roere med i båden, og de fik reddet ham.

Spørgsmålstegn ved reglerne
Episoden får Peder Østergaard, formand for Risskov Roklub, til at råbe vagt i gevær.

Han peger på, at roere fra klubben har været involveret i to alvorlige hændelser i år.

- Alle skal kunne være i Aarhusbugten. Der skal tages hensyn til alle, men som jeg ser det, tages der kun hensyn til Mols-Linien, siger Peder Østergaard.

Roklubben meldte episoden med Hans-Erik Voldstedlund til politiet, men klagen blev ifølge Peder Østergaard afvist, fordi Mols-Linien har overholdt hastighedsreglerne.

- Hvis Mols-Linien har overholdt de regler, de skal, så er der altså noget galt med de regler, og så må de laves om, siger roformanden.

Alle skal have respekt for havet
Mols-Linien betalte i oktober en bøde på 250.000 kroner for at have sejlet for stærkt 17 gange i 2014.

Ifølge Carsten Jensen, Mols-Liniens administrerende direktør, har rederiet siden strammet op på procedurerne. Det er ikke givet, at den store bølge i august 2016 kom fra en af hurtigfærgerne.

- Havet er en foranderlig størrelse. Det ved vi allesammen, og det skal man selvfølgelig have respekt for. Det, der er altafgørende for os, er, at Søfartsstyrelsen og myndighederne går ind og har lavet en vurdering. Det er jeg tryg ved, at de vurderer og gør godt, siger Carsten Jensen.

På spørgsmålet om, hvordan en roer, der har været ved at drukne, kan være tryg ved sådan en vurdering, svarer Carsten Jensen:

- Nu synes jeg, at der skal være en balance i alt, hvad der foregår erhvervsmæssigt og omkring omgivelserne i Aarhus Havn. Og det forholder vi os til.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094