23948sdkhjf

Foreningen til Søfartens Fremme afvikles

Nordiske Medier overtager de resterende aktier i Seapress, der har udgivet Søfart
Bestyrelsen bag Foreningen til Søfartens Fremme har valgt at anbefale, at foreningen ved årets udgang bliver afviklet i en erkendelse af, at tiderne har ændret sig.

Derfor sælger foreningen de sidste 35 pct. aktier i Seapress, der udgiver og ejer bladet Søfart. Dermed bliver Søfart 100 procent ejet af Nordiske Medier, som i forvejen udgiver en række specialiserede fagmedier.

Foreningen til Søfartens Fremme blev dannet i 1844. Siden da er meget gjort over årene for at støtte op og formidle budskabet om søfarten og dens betydning for Danmark, uddannelse og skabelse af arbejdspladser, karriere til lands og vands og vækst for det, der nu kaldes Det Blå Danmark.

Sideløbende med den store og glædelige vækst for erhvervet har erhvervet selv sammen med de respektive faglige organisationer udviklet egne øgede kompetencer indenfor de områder, Foreningen til Søfartens Fremme (FSF) tilgodeså - med økonomisk støtte fra Fonde og andre.

I erkendelse af at tiderne ændrer på ting, har Bestyrelsen besluttet at anbefale at FSF afvikles med årets udgang, hvor der sættes punktum ved de relevante Generalforsamlinger sidst på året.

– Bekendtskabet med Seapress og Søfart - og senere Nordiske Medier - har været lærerig og en vigtig del af foreningens målsætning om formidling. På anden vis fastholdes forbindelsen til Det Blå Danmark med fokus på det Maritime Erhverv, siger Peter Bjerregaard, formand for FSF.

Foreningen til Søfartens fremme ønsker også fremover alt det bedste for bladet Søfart. Personerne bag foreningen vil fortsat bakke op om bladet og indimellem mødes med ledelsen i Nordiske Medier.

– Vi har aftalt, at vi opretholder den gode dialog med søfartserhvervet og erhvervets organisationer. Og vi vil gerne sige tak for det gode samarbejde med foreningen og de gode folk her i, siger Niels H. Carstensen, direktør i Nordiske Medier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078