23948sdkhjf

Kalundborg Havn på vej med kæmpe udvidelse

Kalundborg Havn tager nu et afgørende skridt mod realiseringen af sine vækstvisioner - og det kan betyde mere containertrafik
Kalundborg Havn har netop sikret sig økonomisk blåstempling af en markant havneudvidelse under navnet Ny Vesthavn. Dermed kan Kalundborg Havn til næste år begynde opførelsen af i første omgang 330.000 ekstra kvadratmeter med 500 meter kaj og 15 meter vanddybde til udvikling af erhverv og nye arbejdspladser. Ny Vesthavn, der kommer til at ligge på den sydlige side af Kalundborg Fjord, skal tjene som en styrkelse af hele erhvervsklyngen i Kalundborg.

- Vi ønsker at investere i fremtiden, men er løbet tør for plads til, at nye havnebrugende virksomheder kan etablere sig. For at indfri havnens udviklings- og vækstpotentiale opruster vi nu med nogle flere kvadratmeter, så havnen og den omkringliggende erhvervsklynge kan fortsætte med at bidrage aktivt til erhvervs- og beskæftigelsesudviklingen, siger direktør i Kalundborg Havn, Bent Rasmussen.

Med vækstmotorer som Statoil, Novo Nordisk og Novozymes er Kalundborg Sjællands største erhvervsområde uden for København. Hele erhvervsklyngen bidrager til, at Kalundborg-egnen er et af de områder i Danmark, der oplever størst vækst og skaber grobund for yderligere udvikling og beskæftigelse.

Ny Vesthavn skaber plads til et vækst-boost i området gennem udvidelse af eksisterende aktiviteter, herunder en forøgelse af containertrafikken, ligesom udvidelsen af Kalundborg Havn giver mulighed for at tiltrække nye, havnebrugende virksomheder til området.

Havnens bestyrelse har gennem hele processen bakket op om udvidelsen, og ser den som en afgørende investering i fremtiden.

- Vi har i mange år kæmpet for at forbedre infrastrukturen til og fra Kalundborg, og den investering kommer kun, hvis vi vækster og øger bosætningen. På Kalundborg Havn vil vi gerne fortsætte med at bidrage til vækst og flere arbejdspladser, men det kræver forbedrede vilkår i form af mere plads, og derfor har vi valgt at udvide med Ny Vesthavn, siger bestyrelsesformand på Kalundborg Havn Jakob Beck Jensen (V).

Kalundborg Havn tager første spadestik til Ny Vesthavn i sommeren 2017, og forventer, at det nye havneområde er klar til drift fra efteråret 2018.

Kilde: Kalundborg Havn
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078