23948sdkhjf

Semco Maritime skal opgradere gigantisk vindmølle-fartøj

Selskabets værft i Esbjerg skal opgradere fartøjet 'Seajacks Scylla'.
Det bliver Semco Maritime, der får opgaven med et opgradere 'Scylla', verdens største fartøj til installation af havvindmøller. Det er en kendsgerning, efter at Semco Martime og 'Scylla's ejer, Seajacks, nu har underskrevet aftalen om en modificering af fartøjets dæk med henblik på at udvide vindmølleskibets operationsmuligheder. Det oplyser Semco Maritime i en pressemeddelelse.

Semco Maritime skal bygge et særligt modul, der gør det muligt på rekordtid at tilpasse 'Scylla's fragt-dæk til forskellige typer og størrelser af tårne og vinger, der skal kunne fragtes sikkert frem til monteringsstedet, også i hårdt vejr.

Seajacks har selv designet løsningen, der skal bygges på land og monteres på 'Scylla', når fartøjet ankommer til Esbjerg i november, forklarer Lars Skov, senior vice president i Rig Projects i Semco Maritime.

"Rig Projects skal stå for projektledelsen, mens vores Fabrication-division får ansvaret for fremstillingen på vores værft i Esbjerg. Så der er i høj grad tale om en ordre, der er skræddersyet til Semco Martime."

"Vi har kun 'Scylla' i Esbjerg i 18 dage, og i den periode skal vi montere en kompleks præfabrikeret løsning. Det er selvsagt en meget skarp tidsfrist, som vi kun kan overholde på grund af vores årelange erfaring med styring af hastende rig-projekter kombineret med værftets ekspertise med lige netop denne form for modulbyggeri," siger Lars Skov.

Semco Maritime har i de senere år øget sit strategiske fokus på vindindustrien og har blandt andet ekspertise i fabrikation af fastgørelsessystemer til sikring af søtransport af tunge emner til vindmøller. Med Scylla-ordren, der skal leveres den 18. december, tager Semco Maritime endnu et skridt ind på markedet for modificering, ombygning og renovering af vindmølleskibe, et marked, som på mange områder flugter med Semco Maritimes kernekompetencer inden for offshoreindustrien.

Kilde: Semco Maritime
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141