23948sdkhjf

Køge Havn: - Vi er helt rolige

Frygter ikke, at Københavns containerterminal vil flytte til Kalundborg.
Det var en overrasket havnedirektør i Køge, som forleden kunne læse, at Kalundborg Havn nu melder sig ind i kampen om containerterminalen i København.

I et debatindlæg i dagbladet Børsen slår Kalundborg Havns direktør, Bent Rasmussen, til lyd for, at Kalundborg Havn skal være Sjællands nye containerhavn.

"Kalundborg Havn er et indlysende valg som nyt centrum for containertrafikken på Sjælland, når nu Københavns containerterminal skal flytte," skrev Bent Rasmussen.

Hertil svarer Køge Havns adm. direktør Thomas Elm Kampmann:

"Det er da dejligt at se, at man har kollegaer, som også gerne vil markere sig; men Kalundborg Havn ligger mig bekendt ikke i forhandlinger med København. Det gør Køge. Vi er i en intensiv dialog om, hvordan vi kan lave dette til vores fælles bedste."

"Vores udgangspunkt er, at man skal bringe godset så tæt som muligt på konsumenterne. Containerterminalen vil komme til at ligge rigtig godt i transport- og logistikklyngen i Køge, hvor hovedparten af de containere, der losses i København, alligevel bliver kørt ned. Det er besluttet, at containerterminalen skal flyttes fra sin nuværende placering, men ikke nødvendigvis ud af København. Det har hele tiden været planen, at den skal flyttes om bag ved krydstogtsterminalen, hvor By og Havn har et areal; men det kan godt være, at den bliver placeret et helt andet sted. I den forbindelse er Køge det sted, hvor man har den mest optimale infrastruktur," siger Thomas Elm Kampmann.

"Vi er er inde i en rigtig god dialog med København, og vi er helt rolige," slutter Thomas Elm Kampmann, som ikke forventer, at der kommer en afgørelse på sagen før til efteråret.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109