23948sdkhjf

Havnedirektør tabte kamp om borgmesterpost

Det lykkedes ikke for Køges mangeårige havnedirektør Thomas Elm Kampmann at blive borgmester i Køge Kommune.

Det var ellers hans klare ambition, som Søfart skrev i september.

Selv om hans parti, Konservative, gik frem i modsætning til kommunens to største partier, Socialdemokratiet og Venstre, kunne han ikke samle mandater nok til at vippe den siddende S-borgmester Maria Stærke af pinden. 

Thomas Kampmann forklarer opløbet på valgnatten til mediet sn.dk:

– Vi har fået de bedste resultat, som Konservative nogensinde har fået i Køge Kommune. Men de fem mandater er ikke en del af konstitueringen. Det er der, hvor vi er lige nu. Som det ser ud nu er vi, Radikale og Nye Borgerlige oppositionen i byrådet, siger Thomas Kampmann .

Hvad skete der i konstitueringsforhandlingerne set med jeres øjne?

– Vi forsøgte at lave vores egen konstituering. På et tidspunkt så det ud til, at Dansk Folkeparti ikke kom ind, og da ville det sidste mandat højst sandsynligt være gået til Venstre. Derfor havde vi i starten af aftenen en god fornemmelse. Resultaterne kom dog meget sent, og vi hele tiden sad og ventede på de endelige optællinger, fortæller Thomas Kampmann.

Hvornår gik det op for jer, at der var noget i gære til anden side?

– Det kom efter midnat. Det var SF, der var tungen på vægtskålen. De valgte at støtte den siddende borgmester sammen med Venstres Ken Kristensen. Det er måske det sidste, jeg er mest overrasket over. SF kan man sige hører naturligt til hos Marie Stærke (S), selv om der måske kunne have været en anden mulighed. Men Venstre så jeg ikke lige komme, erkender Thomas Kampmann.

Ifølge DR's valghjemmeside fik Thomas Kampmann tredjeflest personlige stemmer med 1555 stemmer. Venstres Ken Kristensen fik 3117 stemmer, mens Maria Stærke fra Socialdemokratiet fik hele 5868 stemmer. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125