23948sdkhjf

Undtagelse fra Jones Act for Puerto Rico afvist

Rules’ Committee under Repræsentanternes Hus i USA har afslået en tilføjelse til et lovforslag om hjælp til Puerto Rico, som ville have undtaget øen fra de amerikanske cabotage-regler.
Repræsentant Gary Palmer fra Alabama var ophavsmand til tilføjelsen, som blev afslået med begrundelse i, at den ikke var relevant for selve lovforslaget. Forslaget har til formål at hjælpe med at rekonstruere østatens betrængte økonomi og blev som sådan vedtaget i Huset torsdag. Det skriver the Maritime Executive.

Palmer argumenterede for, at Jones Act – som generelt forbyder brugen af udenlandsk flagede skibe i den amerikanske indenrigshandel – driver priserne i vejret på vare leveret til øen, da amerikanske skibe og besætninger er forholdsvis dyre. Samtidig skulle Jones Act forhindre puertoricanske køb og transport af LNG fra amerikanske faciliteter.

Disse argumenter blev dog afvist af the American Maritime Partnership, og andre, heriblandt regerings- og militære officials, argumenterer for de sikkerhedsmæssige aspekter ved en lempelse af Jones Act.

”Denne tilføjelse er bare det seneste forsøg fra fjender af amerikanskflaget shipping på at begrænse amerikanske jobs inden for søfart, skibsbygning og transport,” udtaler Michael Sacco, president for the Seafarers International Union.

Containerskibet ’El Faro’, som sank i hurricane Joaquin 1. oktober 2015, sejlede på Puerto Rico under Jones Act.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078