23948sdkhjf

Konkursbegæring på Viking Supply Ships sendt til Sø- og Handelsretten

OFFSHORE: Danske Viking Supply Ships mangler ifølge selskabet Norse Offshore at betale bareboat-charter på ’Odin Viking’. Det danske rederi bestrider påstanden.
I en kortfattet meddelelse fra det offshore-fokuserede rederi Viking Supply Ships fremgår det, at selskabets hidtil uafklarede finansielle situation har taget en ny drejning. Ejerne af Viking Supply Ships' bareboat-chartrede ’Odin Viking’, Noresman Offshore, mangler hyrebetaling og tager sagen i Sø- og Handelsretten.

Helt præcist fremgår det af Viking Supply Ships' meddelelse, at rederiet den 9. juni blev informeret om, at Norseman Offshore AS har sendt en anmodning om konkurs af Viking Supply Ships A/S til Sø- og Handelsretten i København.

Norseman Offshore købte i 2012 'Odin Viking' af Viking Supply Ships på en sale and lease back-ordning. Norseman Offshore er ejet af det norske shipping- og projekt- finansieringsselskab Pareto Project Finance. Ankerhåndteringsfartøjet 'Odin Viking' ligger for nuværende oplagt i Svenske Uddevalla.

Viking Supply Ships skriver i meddelelsen, at man endnu ikke er blevet officielt notificeret af retten.

Ubetalt hyre for 2,5 mio. dollars

Begrundelsen fra Norseman Offshore på konkursbegæringen er ubetalte regninger for bareboat-charter på i alt 2,5 mio. dollars. Det fremgår også af meddelelsen Viking Supply Ships, at en løsning om den ubetalte regning har været til diskussion gennem de seneste måneder.

“Viking Supply Ships er af den mening, at der ikke er grundlag for konkursanmodning og vil energisk forsvare sig mod den,” skriver rederiet.

Søfart har søgt en kommentar fra Viking Supply Ships' tilbagevendte administrerende direktør, Christian Berg. Meldingen fra direktøren er, at man ikke har yderligere kommentarer lige nu og han henviser til kvartalsregnskabet, der bliver publiceret senere i dag, fredag.

Konkursbegæringen fra Norseman Offshore kommer nemlig på samme dag, som Viking Supply Ships udsender et forsinket kvartalsregnskab for første kvartal.

Regnskabet udskudt

De nye oplysninger om en indsendt konkursbegæring har derfor også fået Viking Supply Ships til at udskyde regnskabets offentliggørelse fra i dag klokken 10.00 til et senere, dog ubestemt, tidspunkt, i dag fredag.

Kvartalsregnskabet var oprindeligt planlagt til at blive udsendt allerede i maj måned, men uafsluttede diskussioner med rederiets finansielle partnere har udskudt regnskabsmeddelelser fra rederiet gennem de sidste fire måneder.

De finansielle diskussioner blev nødvendige, da det seneste årsregnskab og aktivitetsliste viste, at Viking Supply Ships' kontraktdækning og beregnede markedsværdi var under det niveau, som långiverne havde sat som et minimum.

Ramt af olie og gasnedturen

Rederiets aktiviteter med forsyningsskibe og ankerhåndteringsskibe til offshore-sektoren er hårdt ramt af den afmatning i olie og gasindustrien, som er opstået, efter olieprisen faldt fra en pris på over 100 dollars per tønde i sommeren 2014 og til nu at være omkring 50 dollars per tønde nordsøolie.

Viking Supply Ships opererer otte ankerhåndteringsskibe med isforstærkning og klassifikation til at operere i Arktis. Fire af de skibe havde gennem 2015 længerevarende opgaver ved Alaska, Okhotsk-havet og Barentshavet.

Derudover havde Viking Supply Ships fire ankerhåndteringsskibe i spotmarkedet i Nordsøen. Viking Supply Ships' flåde af fem forsyningsskibe er alle oplagt i den svenske skærgård ved Uddevalla.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125