23948sdkhjf

Nordane Shipping slæber godt resultat hjem

Et plus på 5,5 millioner kroner. er i sig selv tilfredsstillende, men markedet for slæbebåde har bestemt set bedre ud, konkluderer rederiejer Niels Højlund Hansen.
”Der er faktisk ikke meget at sige til vores regnskab for 2015 – bortset fra, at vi i holdingselskabet landede et rimeligt resultat. Jeg synes egentlig ikke, at der er grund til at gå i dybden med den side af sagen, men det er da vist klart for enhver, at shippingmarkedet – også inden for vore segmenter – har set bedre tider,” pointerer skibsreder Niels Højlund Hansen over for Søfart.

De gode tal i regnskabet kan ifølge Niels Højlund Hansen tilskrives bl.a. fornuftigt udkomme af deltagelse i partrederier. Nærmere end det bydes der ikke ind, men Nordane Shipping har ud over sine kerneaktiviteter bl.a. håndteringen af feederskibet ’Stevns Trader’, der opererer på en speciel rute mellem Singapore og Australien – med mellemliggende stationer på Coco Islands og Christmas Island, der begge hører under australsk jurisdiktion. De fungerer i øvrigt begge som opsamlingsstationer for flygtninge fra Fjernøsten med sigte på netop Australien.

Hvad angår isbryderen ’Thorbjørn’, som Nordane Shipping overtog fra staten sidste år, så ligger den stadigt lidt frosset inde i Svendborg. Der arbejdes ifølge Niels Højlund Hansen hele tiden – og intenst – på at finde god anvendelse for skibet, men det er i dette helt specielle segment et spørgsmål om, at timing er afgørende. Rette tidspunkt, rette tilbud, rette skib, rette betingelser. Først der bryder isen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093