23948sdkhjf

Ny flygtningekatastrofe kostede 34 mennesker livet

Græske redningsfolk fortsætter næsten på daglig basis med at redde flygtninge i land fra overfyldte både. En optælling i starten af ugen opgjorde tallet til 1.429 flygtninge i løbet af tre dages aktioner, men i samme tidsrum har også mindst 34 personer, heraf øjensynligt 15 småbørn, mistet livet, efter at deres fartøj kæntrede ved øen Farmakonisi, der ligger kun seks sømil ud for den tyrkiske kyst.
 
Flygtningestrømmen fra Tyrkiet synes uden stopklodser, og målet er i første omgang de græske øer, der ligger ret tæt på Tyrkiet. Og myndighederne i Grækenland er ikke blege for at kalde bl.a. tragedien ved Farmakonisi for rent mord – begået af de skruppelløse bagmænd, der arrangerer flugten for de desperate flygtninge. Flugtfartøjerne er mere end overfyldte, helt uden sikkerhedsmidler eller for den sags skyld bemandet af folk med minimum sagkyndig baggrund.
 
Den seneste optælling viser, at mindst 430.000 flygtninge alene i år har taget turen over en af Middelhavets flygtningeruter. Hvad enten det er fra Libyen mod Italien eller den helt overbelastede rute mod Grækenland, hvor IMO formoder, at mindst 309.000 flygtninge – primært fra Syrien – er gået i land.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079