23948sdkhjf

Arktisk Kommando på større øvelse i Grønland

21.-24. september 2015 gennemfører Forsvaret en arktisk beredskabsøvelse kaldet ARCTIC RESPONSE 2015. Formålet med øvelsen er at træne Arktisk Kommando i at modtage og indsætte Arktisk Beredskabsstyrke, samt i at lede og gennemføre operationer til vands, til lands og i luften på både øst- og vestkysten af Grønland. 

Øvelsen har desuden til formål at træne de af Forsvarets medarbejdere og enheder, som indgår i Arktisk Beredskabsstyrke i at arbejde under arktiske forhold. I øvelsen deltager bl.a. 2. Brigade, Jægerkorpset, Frømandskorpset, Air Transport Wing Aalborg samt Beredskabsstyrelsen, Icelandic Association for Search and Rescue, den islandske kystvagt samt US Airforce 352nd Special Operation Wing. 

ARCTIC RESPONSE 2015 er en forløber for katastrofeøvelsen Grønland LIVEX 2016, som skal gennemføres i maj og juni 2016. Her vil Arktisk Kommando blive trænet i at lede Arktisk Beredskabsstyrke og samtidig understøtte, samarbejde og koordinere med Det Grønlandske Selvstyre, Grønlands Politi og de danske myndigheder i Grønland. 

Kilde: Arktisk Kommando

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063