23948sdkhjf

CMA CGM tæt på overtagelse af containerrederiet NOL

Det Singapore-baserede rederi NOL har i weekenden oplyst, at det har givet det franske rederi CMA CGM eneret til at forhandle om en mulig overtagelse. Hvis det lykkes CMA CGM at overtage NOL, vil det franske rederi være næsten lige så stort som nummer to på den globale rangliste - Mediterranean Shipping Company (MSC). Begge efter Maersk Line.

CMA har søndag bekræftet oplysningen, ifølge Financial Times. Meddelelsen fra NOL kommer kun to uger efter, at det kom frem, at man var i samtaler med både CMA CGM og Mærsk-gruppen om en evt. overtagelse. Sidstnævnte har nu trukket sig og vil ikke oplyse detaljer om hvorfor.

Det danske konglomerats rederi Maersk Line er ligesom resten af branchen presset af faldende fragtrater. Der er ganske enkelt for mange skibe i søen i forhold til antallet af containere, der skal flyttes, og eksperter og analytikere har længe efterlyst konsolidering i branchen. Men en kombination af stærke familieejede virksomheder og statslige interesser i at opretholde et stort containerrederi med hovedsæde inden for statsgrænsen har holdt en række mindre spillere flydende.
 
NOL havde i tredje kvartal et underskud efter skat på knap 700 millioner kroner ud af en omsætning på 8,5 milliarder kroner.

Kilde: Financial Times
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096