23948sdkhjf

Baltic Dry Index har igen sat bundrekord – for tredje gang på en måned

Benchmark-indekset for tørlastmarkedet, Baltic Dry Index, har med en rekordlav score på 484 points nået endnu en bundrekord inden for en måned, og det laveste niveau siden 1985. Det sker ifølge markedseksperter som følge af, at Kina har annonceret begrænsninger i sin jernmalm- og kulimport. De to største enkelte handelsvarer i tonmængder, der omsættes i Kina.
 
Kina er så langt verdens største importør af jernmalm og er i tæt konkurrence med Indien om at importere mest kul, så faldende fragtmængder mærkes meget hurtigt og meget tydeligt i markedet, der i forvejen har meget drøje tider at slås med. Den kinesiske stålproduktion forventes at nå det laveste niveau i 20 år.
 
Med et niveau på 484 point er BDI reelt under det niveau, hvor det kan betale sig at være i markedet i det hele taget, lyder analyser fra markedseksperter, og det betyder igen, at markedet for bulkskibe rasler ned. Ifølge sitet Vesselsvalue.com har segmenter fra handysize til capesize reelt mistet halvdelen af skibenes værdi i løbet af det seneste års tid.
 
Kilde: Worldmaritimenews.com
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079