23948sdkhjf

Tæt på afgørelse om inspektionsskib

Enten betaler den danske stat fuld pris for et nyt inspektionsskib, eller også kan et spansk værft stå tilbage med en nybygning, som ikke er i stand til at opfylde specifikationerne.
NaturErhvervsstyrelsen og det spanske værft Astilleros Francisco Cardama ligger i øjeblikket i forhandlinger, der bliver afgørende for om staten tager levering af det tre år forsinkede fiskeriinspektionsskib »Nordsøen« eller om nybygningen definitivt opgives.  På den ene side står den danske stat, der gerne vil have sit skib, men ikke vil betale fuld pris for et ufærdigt produkt. På den anden side står et spansk værft, som er desperat for at komme af med en nybygning, kontraheret for fem år siden og nu tre år forsinket. Spanierne er imidlertid ikke i stand til at opfylde specifikationerne.
-Der er snarere tale om dage end uger, inden vi har afgjort, om vi tager skibet. Udfaldet afhænger af de igangværende forhandlinger, vi har med værftet, om en prisnedsættelse. Den skal dække de udgifter, staten vil få i forbindelse med en helt nødvendig færdiggørelse af skibet herhjemme, siger Anders Munk Jensen, vicedirektør med ansvar for fiskeri i NaturErhvervsstyrelsen. Det daværende Fiskeridirektoratet kontraherede den nye »Nordsøen« i Spanien tilbage i vinteren 2007 med en planlagt levering to år senere, hvor nybygningen var tiltænkt at skulle afløse det nuværende 42 år gamle fiskeriinspektionsskib af samme navn.

Læs hele historien i Søfart
   
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094