23948sdkhjf

Rederi overvejer motorvej

Scandlines overvejer at skyde sine egne penge i en ny vej til Gedser.
Trængslen på vejen mellem Nykøbing Falster og Gedser får  Det fortæller linjechef for ruten mellem Danmark og Tyskland Steen Wæver ifølge ingeniøren.dk

»Hvis vi skal fremtidssikre forbindelsen mellem Gedser og Rostock, så er der brug for en ny vej herned. Den omfartsvej omkring Nykøbing Falster, som Folketinget har givet penge til, er ikke nok, når resten af vejen herned er tosporet. En af mulighederne for finansiering er et OPP-projekt, og på nuværende tidspunkt holder vi alle muligheder åbne – og jeg vil ikke afvise tanken om, at vi også kunne bidrage i en eller anden form,« siger han til Ingeniørens netavis.

Scandlines investerer i disse år 1,7 milliarder kroner i to nye færger og i udbygning af havnene og den tilhørende infrastruktur på begge sider af Østersøen. 

»Hvis 480 personbiler skal køre efter hinanden i en lang række, så kommer der til at være kø næsten hele vejen til Nykøbing Falster,« siger Steen Wæver videre til ingenioren.dk.

Scandlines forventer, at 20 procent af de lastbiler, der i dag sejler over med rederiets færger mellem Rødby og Puttgarten, vil skifte over til Gedser-Rostock, fordi den rute passer bedre med speditørernes destinationer i Østeuropa. Af samme grund overvejer Scandlines at købe to færger yderligere og sætte dem ind på strækningen inden 2020, så det bliver muligt at have afgange hver time. 
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14