23948sdkhjf

Nordens største terminal til Mærsk

Konkurrencemyndigheder godkender terminalovertagelse.

A.P. Møller - Mærsks havneselskab APM Terminals har fået grønt lys fra de svenske konkurrencemyndigheder til at overtage driften af Skandia Container Terminal i Gøteborgs havn. Aftalen mellem APM Terminals og havnen i Gøteborg løber i 25 år og indebærer foruden selve terminaldriften, at APM Terminals investerer 115 mio. USD i løbet af de første fem år i effektiviseringer og materielforbedringer.

 
Aftalen blev indgået 11. oktober i år, men har altså afventet konkurrencemyndighedernes endelig godkendelse. Skandia Container Terminal er Skandinaviens største containerterminal med i øjeblikket 450 ansatte og en årligt håndtering på ca. 800.000 TEU, hvilket svarer 60 pct. af det svenske marked. I Skandinavien driver APM Terminals i forvejen containerterminalen i Aarhus, der i årlige antal TEU kun ligger marginalt under terminalen i Gøteborg. Begge terminaler har bl.a. ugentlige anløb af Maersk Lines AE10 Asien-Europa-rute, der anvender flere af rederiets største super-post-panamax-skibe i E-klassen. APM Terminals overtager driften i Gøteborg fra årsskiftet.
 
APM Terminals har udvalgt Keld Pedersen til at stå i spidsen for Skandia Container Terminal, hvor han tiltræder 15. februar. Han har lang erfaring med terminaldrift rundt om i verden. Senest fra APM Terminals’ terminal i Tanjung Pelepas i Malaysia.        
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Brancheorganisation vender tomlen nedad efter melding om havvindprojekter på standby
Dørene til et nyt grønt Nordsøeventyr er nu åbne
Kinesisk havnetogt er gået i stå
Varm velkomst til ny miljøminister: Stop sejlads med scrubbere
Aarhus Havn: V vil kun have halv udvidelse
Ny klasse af el-hybride CTV’ere kontraheret i Singapore
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.14