23948sdkhjf

Nordens største terminal til Mærsk

Konkurrencemyndigheder godkender terminalovertagelse.

A.P. Møller - Mærsks havneselskab APM Terminals har fået grønt lys fra de svenske konkurrencemyndigheder til at overtage driften af Skandia Container Terminal i Gøteborgs havn. Aftalen mellem APM Terminals og havnen i Gøteborg løber i 25 år og indebærer foruden selve terminaldriften, at APM Terminals investerer 115 mio. USD i løbet af de første fem år i effektiviseringer og materielforbedringer.

 
Aftalen blev indgået 11. oktober i år, men har altså afventet konkurrencemyndighedernes endelig godkendelse. Skandia Container Terminal er Skandinaviens største containerterminal med i øjeblikket 450 ansatte og en årligt håndtering på ca. 800.000 TEU, hvilket svarer 60 pct. af det svenske marked. I Skandinavien driver APM Terminals i forvejen containerterminalen i Aarhus, der i årlige antal TEU kun ligger marginalt under terminalen i Gøteborg. Begge terminaler har bl.a. ugentlige anløb af Maersk Lines AE10 Asien-Europa-rute, der anvender flere af rederiets største super-post-panamax-skibe i E-klassen. APM Terminals overtager driften i Gøteborg fra årsskiftet.
 
APM Terminals har udvalgt Keld Pedersen til at stå i spidsen for Skandia Container Terminal, hvor han tiltræder 15. februar. Han har lang erfaring med terminaldrift rundt om i verden. Senest fra APM Terminals’ terminal i Tanjung Pelepas i Malaysia.        
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14