23948sdkhjf

Ny »Bergensfjord« kølstrakt

Med en ceremoni på Stocznia Gdansk fejrede Fjord Line torsdag 15. december kølstrækningen på den nye færge »Bergensfjord«.
Færgen er den anden af to nye søsterfærger, rederiet har bestilt til afløsning af den nuværende »Bergensfjord«, der blev bygget i 1993 til Fjord Lines rute mellem Bergen og Danmark. Ved ceremonien lagde Fjord Lines norske bestyrelsesformand Peter Frølich Fjord Lines mønt i den første kølblok som støbes i bunden af »Bergensfjord«s skrog.

Samtidig arbejder Stocznia Gdansk med skroget til søsterfærgen »Stavangerfjord«, der 1. oktober 2012 som den første af de to færger indsættes på ruten Langesund-Hirtshals, Hirtshals-Stavanger-Bergen og vice versa. Skønt det ligger næsten 10 måneder fremme i tiden, er billetsalget allerede begyndt, og interessen er stor, fortæller salgs- og marketingsdirektør Eva S. Mellgren i Fjord Line.

De to nye færger skal begge færdiggøres med aptering, teknik m. v. på Bergen Group Fosens værft på nordsiden af Trondheimsfjorden. De er ligesom nuværende »Bergensfjord« registreret i Danmark, mens Fjord Line er norsk ejet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.214