23948sdkhjf

Tredje Færgen-nybygning bygges måske ikke hos Sietas

Det er et åbent spørgsmål, om »Samsø« får en eller to Sietas-søstre.
Ifølge Sietas-værftets konkursforvalter Berthold Brinkmann er det et åbent spørgsmål, om den tredje færge i serien fra Sietas til Danske Færger A/S nogensinde bliver færdiggjort på Sietas-værftet. Det siger han i et interview til Harburger Anzeigen und Nachrichten Online, efter at boet, der er i betalingsstandsning, har fået frigivet kreditter på mere end 23 mio. EUR (ca. 170 mio. kr). Pengene er øremærket til det videre arbejde på og færdiggørelsen af en række af værftets igangværende nybygninger, blandt dem »Samsø« og den første af de to færger, der oprindeligt var bestilt til Spodsbjerg-Tårs. 8,2 mio. EUR af kreditten gælder ifølge Brinkmann forudbetalinger vedrørende færge nummer to til Danske Færger A/S, mens »Samsø« ifølge Brinkmann skal leveres i begyndelsen af 2012.
 -Om også den tredje færge bliver bygget hos Sietas, er et åbent spørgsmål, siger han til det tyske medie. »Samsø« ligger i Hamborgs havn og afventer situationen - færgen har allerede to gange været på nippet til at blive leveret, og har vist sin funktionsdygtighed på prøvetur. Såvel skrog som overbygning til de to følgende færger er fysisk sendt til Sietas-værftet, hvor de ankom umiddelbart før betalingsstandsningen var en realitet.
 Bliver udgangen på sagen, at Sietas kun bygger færge nummer to færdig, ligger der altså et samlesæt på stålarbejdet til en søsterfærge og venter på en interesseret køber.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125