23948sdkhjf

Pirater koster milliarder

Danske rederier bruger op imod to mia. kr om året for at bekæmpe pirateri.
Hvert år kæmper danske søfolk mod skruppelløse pirater især ud for Afrikas Horn, og det koster milliarder. Formanden for Danmarks Rederiforening opfordrer til, at det internationale samfund melder sig kraftigere ind i kampen mod pirateri.

”Danske rederier afholder udgifter i niveauet 1–2 mia. kr. årligt for at hindre sørøveri, bl.a. ved at have bevæbnede vagter om bord. Danmarks Rederiforening værdsætter regeringens og Folketingets opbakning, men der er uændret brug for, at det internationale samfund melder sig kraftigere ind i kampen mod piraterne, herunder med de midler og muligheder EU råder over,” skriver formanden for Danmarks Rederiforening Carsten Mortensen i sin nytårsopdatering på rederiforeningens hjemmeside.

Over både skibsfarten, verdenshandelen og det afrikanske kontinents muligheder for vækst hænger fortsat truslen fra skrupelløse pirater, som især hærger ud for Afrikas Horn og i Det Indiske Ocean. Mere end 200 søfolk er i dag gidsler sammen med skibe og laster. Seks af dem er danske søfolk, som snart har været i piraternes vold i et år. Sejlads i store dele af Det Indiske Ocean er kun forsvarlig på grund af internationale flådefartøjer og rederiernes egen indsats for at beskytte besætninger og skibe, skriver formanden. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.485