23948sdkhjf

Iran rasler skarpere med sablen

Landet advarer USA om, at US Navy ikke skal dirigere hangarskib gennem Hormuz-strædet.
Den storstilede militærøvelse, som Iran i sidste uge benyttede som anledning til at true med en lukning af Hormuz-strædet, følges nu trop af en direkte sabelrasling mod hovedfjenden USA.
 
Ifølge nyhedsbureauet AFP har Irans hærchef, general Ataollah Saleh, ladet en advarsel tilflyde USA om, at sidstnævnte ikke bør lade et hangarskib returnere til sin base i Golfen.
Og at man ikke har i sinde at gentage advarslen. Irans trusler kommer som følge af de sanktioner, der synes på vej mod landets olieeksport. Sanktioner, der igen relaterer sig til Irans formodede atomvåbenprogram.
 
Præcist hvad Iran i givet fald vil foretage sig, hvis og når USA trodser advarslen, er uvist, men som tidligere nævnt i Søfart er konsekvenserne af en lukning af Hormuz-strædet særdeles alvorlige.
 
Det vil i værste fald betyde en dyb forværring af den globale finanskrise, men har allerede givet anledning til forhøjede priser på diverse olieprodukter. Dertil kommer, at skibsfarten i ukendt omfang vil blive berørt af et stort antal skibe, der enten lukkes inde i Golfen eller holdes ude. Herunder naturligvis også mange danske enheder indenfor alle segmenter. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094