23948sdkhjf

Kaptajn anholdt

Dansk søfartsekspert kalder forlis uforståeligt.
Kaptajnen for det forliste krydstogtskib Costa Concordia er blevet anholdt af italiensk politi. Det skriver det italienske nyhedsbureau ANSA.

Anholdelsen sker, efter at politi og en anklager lørdag eftermiddag afhørte kaptajnen Francesco Schettino i flere timer.

Kaptajnen, Francesco Schettino, er ifølge aviserne Corriere Della Serra og La Repubblica blandt andet mistænkt for uagtsomt manddrab og for at forlade sit skib, mens der stadig var adskillige passagerer tilbage, som endnu ikke var bragt i sikkerhed.

En anden ledende befalingsmand i besætningen er ligeledes anholdt.

Kaptajn: Skær var ikke på kort
Francesco Schettino skal have sagt, at et skær, skibet ramte, ikke er angivet på det søkort, han sejlede efter.

- Vi ramte et skær, som ikke var på vort søkort. Ifølge kortet skulle vi have tilstrækkelig vand under os, siger kaptajnen til den italienske tv-station Tgcom24.

 
Uforståeligt forlis 
Det er uforståeligt, at det italienske krydstogtskib Costa Concordia kunne forlise ved øen Giglio sent fredag. Skibet har det mest avancerede navigationsudstyr om bord.

Det siger søfarts-ekspert Poul Vibsig Pedersen til ekstrabladet.dk.

"Rivravruskende galt"
- Det forekommer mig helt uforståeligt. Der må være gået noget rivravruskende galt om bord, siger Poul Vibsig Pedersen, lektor i maritim simulation og navigation og ekspert i sikkerhed på passagerskibe.

- For det første er skibet fyldt med det nyeste og mest avancerede navigationsudstyr, man kan opdrive, og for det andet er man altid to navigatører på arbejde ad gangen.

- På den måde burde man være helt sikker på, at sådan noget som det her ikke opstår. Og, jeg mener, de kunne jo nærmest bare have kigget ud af vinduet og konstateret, at skibet havde kurs i den helt forkerte retning, siger Poul Vibsig Pedersen til ekstrabladet.dk. 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095