23948sdkhjf

Fondsbørsmeddelelse efter grundstødning

Verdens største krydstogtkoncern udsender fondsbørsmeddelelse efter »Costa Concordia«s grundstødning.
Carnival Corporation & plc, der er verdens største krydstogtkoncern og ejer af det italienske rederi Costa Crociere S.p.A, der driver krydstogtskibet »Costa Concordia«, som fredag aften grundstødte ved den italienske ø Giglio), har udsendt en fondsbørsmeddelelse om de forsikringsmæssige konsekvenser af ulykken.
Carnival Corporation er i kraft af reglerne på børserne i New York og i London, hvor selskabets aktier handles, forpligtiget til at udsende en fondsbørsmeddelelse efter den alvorlige grundstødning, som foreløbigt har kostet seks personer livet, mens omkring 17 fortsat er savnet.
-Lige nu er vores prioritet sikkerheden for vores besætning og skibets passagerer. Vi er dybt berørte af denne tragiske begivenhed og vores tanker går til alle, der er påvirket af »Costa Concordia«s grundstødning – specielt til familier og pårørende til de, der har mistet livet, siger Micky Arison, bestyrelsesformand og CEO i Carnival Corporation & plc, som har hovedkvarter i Miami.

Ifølge fondsbørsmeddelelsen har Carnival Corporation en selvrisiko på »Costa Concordia« på 30 mio. USD. samt en selvrisiko på skadede passagerer på 10 mio. USD. Selskabet har ingen dækning for tab af omsætning, som følge af det manglende skib i flåden.

Ifølge Carnival Corporation er skibet ikke på nuværende tidspunkt opgivet. Således oplyser selskabet, at »Costa Concordia«, indtil nærmere undersøgelser er udført, ventes ude af drift i resten af regnskabsåret, der ender 30. november i år.

Ud over Costa Crociere S.p.A, som markedsføres under navntet Costa Cruises, ejer Carnival Corporation & plc andre ni krydstogtrederier med i alt godt 110 skibe med en samlet kapacitet på knapt 220.000 lower berths.

»Costa Concordia« er et af foreløbigt 11 stort set ens serieproducerede post panamax krydstogtskibe leveret fra den italienske værftskoncern Fincantieri til Carnival Corporation
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078