23948sdkhjf

Ø-færgebudgetter tynget af oliepriser

MF for Venstre Flemming Damgaard Larsen rejse i sidste uge problematikken i Folketinget om de markante prisstigninger på marinediesel, der belaster de kommunale ø-færgeselskaber.
Prisen på marinediesel er steget 38 pct. i perioden 1. januar til 15. september 2011, og det kan mærkes på de kommunale budgetter til driften af landets små ø-færger. Derfor rejste MF for Venstre Flemming Damgaard Larsen i sidste uge i Folketinget spørgsmålet om, hvordan økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager forholder sig til de økonomiske vanskeligheder ø-færgerne vil opleve efter de markante prisstigninger.
Ministeren svarede, at der kompenseres for stigningen i marinediesel i det generelle ø-tilskud. Det justeres i forhold til det generelle pris- og lønudviklingsindeks, hvori olieprisen indgår med en vægtet andel. Den generelle pris- og lønudviklingsindeks vil i perioden 2011-2012 stige med 1,4 pct.
Ifølge Flemming Damgaard Larsen er en stigning på 1,4 pct. fuldstændig utilstrækkeligt i forhold til en olieprisstigning på 38 pct.

-De danske småøer og øsamfund har en særlig kulturel betydning. Men de har også særlige udfordringer. Derfor mener jeg, at vi har et nationalt medansvar for at bidrage til at skabe rammerne for, at vores danske småøer kan eksistere og udvikles som bæredygtige helårssamfund. Det indebærer blandt andet en stabil og tilstrækkelig færgedrift til og fra øerne. Færgedriften er småøernes livsnerve. Den nerve, der holder liv i ø-samfundene og gang i erhvervslivet. Den må ikke lukkes af store olieprisstigninger, siger Flemming Damgaard Larsen i Fyns Amts Avis.

Kilde: Fyns Amts Avis 
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094